Αρχική Opinions Αεροπλάνα και Βαπόρια

Αεροπλάνα και Βαπόρια

0
Αεροπλάνα και Βαπόρια

Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου

Όλοι το σιγοτραγουδήσαμε. Το δίδυμο όμως Σαββόπουλος – Μπέλλου συναρπαστικό.

Ήρθε στο μυαλό μου, λόγω των τελευταίων τζάμπα δωρεών και αγορών αμύθητου κόστους από υπερπόντιους φίλους.

Με μια βόλτα ως το ακρωτήριο Σούνιο, στην πάλαι ποτέ θέση του Αιγαία, για αγνάντεμα προς ανατολάς προς το απέραντο γαλάζιο οριζοντίως και καθέτως, θα δούμε αεροσκάφη 4ης και 5ης γενεάς ακροβατούντα να λικνίζονται στον αέρα, τα οποία κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών μας κάνουν υπερήφανους. Διερωτώμαι αν οι οπισθοαναφλέξεις, η αλλιώς τα κροτούντα αέρια που τα ακολουθούν, μας κάνουν και ατρόμητους.

Θα δούμε επίσης μηχανότρατες, τρεχαντήρια, βαρκούλες, ψαροκάικα, κανονιοφόρους, πυραυλακάτους κ.λ.π. να διασχίζουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Υπερήφανοι όντες για όλα αυτά τα εναέρια και πλωτά μέσα, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αμφισβητούμε την κυριαρχία μας δυτικά του 28ου παραλλήλου.

Οι υπερπόντιοι φίλοι μάς φόρτωσαν με ξεβράκωτα πτητικά μέσα στην τιμή, κατά πως κυκλοφορεί, των 215 εκατ. δολαρίων το καθένα, έναντι 80 εκατ. που μας τα έδιναν το 2021. Άκρη δεν βρίσκει κανείς όσο και να ψάξει. Κρατικά μυστικά είναι αυτά. Πότε θα τα πάρουμε και εάν τα πάρουμε, κατά τον κ.Βαληνάκη μετά το 2032.

Ευτυχώς που έχουμε τα EDA. [C-130, Bradley, κινητήρες, φρεγάτες κ.λ.π.] που μας τα δίνουν μούχτι. Είναι βλέπετε σκυλευμένα μέσα και υλικά, που έφαγαν τα ψωμιά τους και που το κόστος καταστροφής στον τόπο τους είναι τεράστιο. Γι’ αυτό τα παίρνουμε τζάμπα, με την υποχρέωση να τα μεταφέρουμε στην πατρίδα μας, να τα επισκευάσουμε, να τα συντηρήσουμε.

Παρόμοια πρόταση μας έκαναν, πριν χρόνια, οι φίλοι Ολλανδοί για άλλο είδος βαρέως πολεμικού υλικού, πλην τότε επικράτησε σωφροσύνη και δεν το πήραμε.

Άλλωστε στην πατρίδα μας ευδοκιμούν μπουκωμένες γλίτσες που κατάφεραν να ταΐσουν τετραμελή οικογένεια με τέσσερα τοστς, των οποίων το περιεχόμενο ήταν διαφανές κομμάτι ακτινογραφίας, πλαγιοτρόπως πάντρεψαν τον Γιάννη της Ελένης που είχε τον Αντρέα γυναίκα, [σημειώνω την δήλωση της αγαπητής κας Παγώνη: «Τον άνδρα τον θέλω αλήτη και να έχει και μηχανή»], τώρα μας βομβαρδίζουν με τις τελευταίες αγοραστικές επιτυχίες.

Ορθώς μας το ξεφούρνισε στον ναό της δημοκρατίας συμπαθής εκπρόσωπος που είπε το αμίμητο «τον ήπιαμε». [Συγνώμη, δεν σας κάθισε στον λαιμό;] Κι, εμείς αν συνεχίσουμε να τον «πίνουμε», σε λίγο θα ψευδίζουμε.

Καιρός είναι να δηλώσουμε συμμετοχή στο Σκυδραίϊκο καρναβάλι. Κανείς δεν θα μας παρεξηγήσει. Είμαστε για τα σίδερα τελικά, αφού αλλού πατάμε και αλλού κοιτάμε; Ναι, είμαστε.

Παππούς, όταν ο γιατρός τον ρώτησε πώς αισθάνεται, απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να είμαι καλύτερα. Είμαι παντρεμένος με μια 25νταρα, ξανθιά, θεά, που είναι έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί». Τότε ο γιατρός του είπε: «Έχω ένα γέρο φίλο που είναι κυνηγός. Μια μέρα αντί να πάρει την καραμπίνα, πήρε ομπρέλα και πήγε στο δάσος για κυνήγι. Μπροστά του εμφανίστηκε ξαφνικά μια τεράστια αρκούδα. Σκοπεύει ο γέρος, πατάει το κουμπί της ομπρέλας, αυτή ανοίγει και η αρκούδα πέφτει νεκρή». Ο παππούς τότε είπε στον γιατρό: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει, κάποιος άλλος σκότωσε την αρκούδα». Για να πάρει την απάντηση: «Αυτό προσπαθώ τόση ώρα να σου πω ρε παππού!!!»

Φίλτατε Δημήτρη Βόγγολη. Συγνώμη που δεν τηρώ το λογότυπό σου. Η σεμνότητα είναι το καθαρό ένδυμα του ταπεινού.

Μεγάρχη 5 Φεβρουαρίου 2024