back to top
21.5 C
Trikala
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΑΝΑΛΥΣΗ: Πως φτάσαμε στην εκλογή Σακκά ως δημάρχου Τρικκαίων – Η επόμενη...

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πως φτάσαμε στην εκλογή Σακκά ως δημάρχου Τρικκαίων – Η επόμενη μέρα ενόψει των δημοτικών εκλογών

Σχετικά Άρθρα

Στο Άγιο Όρος ο Νίκος Σακκάς

Ξαναφεύγει ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς ο οποίος, αυτή τη φορά, ετοιμάζεται για το Άγιο Όρος για προσευχή

Στις 28 Δεκεμβρίου ορκίζονται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, η οποία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς

Ειδικό συνεργάτη για θέματα αθλητισμού θα προσλάβει ο Νίκος Σακκάς – Τα τυπικά προσόντα και οι προθεσμίες της προκήρυξης

Τον πρώτο ειδικό συνεργάτη ετοιμάζεται να προσλάβει ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς

Η ολιγοήμερη απουσία του Σακκά και η safe επιλογή του Τάκη Παζαίτη

Στο… πόδι του η safe επιλογή του Τάκη Παζαίτη καθώς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθετε… κυανόκρανους ανάμεσα σε γραφεία αντιδημάρχων.

Ημ/νια:

Η μετάβαση του Δημήτρη Παπαστεργίου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν μία βόμβα μεγατόνων που ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσει ένα μεγάλο σοκ στη δημοτική του ομάδα με δυναμική για τεκτονικές αλλαγές ευρύτερα στο τοπικό πολικό τοπίο.

Φυσικός διάδοχος δεν υπήρχε αφού ο κ. Παπαστεργίου ήταν αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παράταξης και ο ίδιος εξόχως συγκεντρωτικός για να αφήσει χώρο σε συνεργάτες για το ρόλο του εν δυνάμει συνεχιστή.

Δείτε επίσης: Ο Σακκάς νέος δήμαρχος Τρικκαίων με 24 ψήφους -Ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Συνεπώς, ήταν αναμενόμενο τις πρώτες ώρες και ημέρες μετά την παραίτησή του να σηκωθεί άφθονος… κουρνιαχτός για τον πιθανό διάδοχό του με το τοπίο να έμοιαζε ομιχλώδες αλλά στο βάθος να αχνοφαίνεται η περίπτωση του κ. Νίκου Σακκά ως η επικρατέστερη για τέσσερις – πέντε βασικούς λόγους:

Πρώτον: Έχει ένσημα αμέτρητα στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική.

Δεύτερον: Έχει σχετικά καλές διαπροσωπικές σχέσεις με τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας.

Τρίτον: Δεν έχει ενεργό συμμετοχή σε κάποιο πολιτικό γραφείο γεγονός που ήταν από μόνο του, αρκετό για προφανής λόγους ισορροπίας.

Τέταρτον: … Και κυριότερο είχε, μπορεί όχι την ανοιχτή στήριξη, του Παπαστεργίου όμως, σίγουρα το νεύμα του πρώην δημάρχου ο οποίος είχε τη δυνατότητα να ορίσει διαφορετικά τις εξελίξεις στην ομάδα του, αν ο ίδιος το επιθυμούσε.

Πέμπτον: Είναι πολιτικός φίλος του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη ο οποίος επίσης, έχει ερείσματα σε μέλη της δημοτικής ομάδας αλλά και στην τοπική Νέα Δημοκρατία.

…Αν η ανάδειξη του κ. Σακκά στη δημαρχεία ερμηνεύεται από τα παραπάνω μάλλον επαρκώς, η διατήρηση της καρέκλας και μετά τη λήξη της παρούσης δημαρχειακής περιόδου (31 Δεκεμβρίου 2023) θα μπορούσε να είναι το ερώτημα του 1 εκατομμυρίου ευρώ…

Δείτε επίσης: «Προχωράμε μπροστά με Σακκά» λέει ο Παπαστεργίου

Ο ίδιος, αμέσως μετά την εκλογή του με το συντριπτικό 24 έναντι ενός λευκού, δήλωσε ότι θα είναι επικεφαλής της παράταξης Επανεκκίνηση ΤΩΡΑ και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Κι αν η σχεδόν καθολική υπερψήφιση της υποψηφιότητάς του ως διαδόχου του κ. Παπαστεργίου αποτελεί ένα πρώτο ισχυρό εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, υπάρχουν δυο -τρία ερωτηματικά τα οποία απομένουν να απαντηθούν για εξαχθούν περισσότερο ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα:

Το πρώτο είναι το ποιοι εκ των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων θα τον ακολουθήσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αν ο αριθμός αυτών που αποχωρήσουν με… ελαφρά πηδηματάκια είναι μεγάλος τότε θα εγερθούν ζητήματα εκλογιμότητας του συνδυασμού με την επαναφορά στο προσκήνιο σεναρίων «προσωπικοτήτων» που θα ήθελαν να παίξουν το ρόλο του υποψηφίου δημάρχουεγγυητή της ενότητας, στις προσεχείς εκλογές που διακινήθηκαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το δεύτερο είναι συνέχεια του πρώτου. Υπάρχει όντως ειλικρινές ενδιαφέρον στους κόλπους του στελεχιακού δυναμικού της κεντροδεξιάς για ενεργό ενασχόληση με το δήμο Τρικκαίων; Επί του παρόντος βέβαια τα σενάρια μοιάζουν με δίκη προθέσεων…

Το Τρίτο έχει με τις τελικές αποφάσεις της κυρίας Νικολέτας Μπρουζούκη η οποία κρατάει τα χαρτιά της κλειστά με την ίδια να διαβουλεύεται για τις αποφάσεις και τις επόμενες κινήσεις της.

Εν κατακλείδι, η εκλογή Σακκά αποτελεί μία ξεκάθαρη σταθερά ενόψει των δημοτικών εκλογών με τις υπόλοιπες κινήσεις πλέον να μοιάζουν με ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι όμως, έχουν τη δυναμική να δημιουργήσουν αναταράξεις ίσως και ανατροπές

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis