back to top
24.4 C
Trikala
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠόλη & Περιφέρεια Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στα Τρίκαλα για την παχυσαρκία

 Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στα Τρίκαλα για την παχυσαρκία

Σχετικά Άρθρα

Η παραλία της Θεσσαλίας με τον μεγάλο βράχο μόνο του μέσα στη θάλασσα

Η παραλία Γλυμένη Μύλου είναι η τελευταία παραλία του...

Κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας για φωτιά στο Μαλακάσι

Την κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας είχαμε τι απόγευμα...

Ημ/νια:

 

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες των Τρικάλων διοργανώνει η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) με θέμα «Όσα θέλετε να γνωρίζετε για την Παχυσαρκία και την αντιμετώπισή της». Η εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στις 11:00, στην αίθουσα “Θεόδωρος Μάρκελλος”, Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού, Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων με ελεύθερη είσοδο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος, που μειώνει την ποιότητα διαβίωσης και το προσδόκιμο επιβίωσης, και όχι μια προσωπική επιλογή!

Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, σε όλο τον κόσμο, μια επιδημία με εκτεταμένες συνέπειες για τα άτομα, την κοινωνία και την οικονομία, και στις περισσότερες χώρες οι κυβερνήσεις και οι επιστημονικοί οργανισμοί δίνουν μεγάλο βάρος στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου. Σχετίζεται αιτιολογικά με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, καρδιοπάθειες, καρκίνους κ.λπ. και δυστυχώς περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες μας έχουν σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), Επιστημονικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1990, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ατόμων με παχυσαρκία ή υπέρβαρο, ιδιαίτερα στη Θεσσαλία που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, και κρίνοντας ως αναγκαία τη συνεργασία της ιατρικής κοινότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, με γνώμονα ότι Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια νόσος, που μειώνει την ποιότητα διαβίωσης και το προσδόκιμο επιβίωσης, και όχι μια προσωπική επιλογή!

Ο Πρόεδρος της ΕΙΕΠ, κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Παχυσαρκία: Ο ύπουλος κίνδυνος για την Υγεία. Γενικές αρχές αντιμετώπισης».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, και οι Ιατροί κ.κ. Κωνσταντίνος Ανδριανός, Ευθύμιος Καπάνταης, Αδαμάντιος Μπουρδάκης και Χάρης Παππής θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού.

  • Κωνσταντίνος Ανδριανός, Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ή ΕΚΠΑ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
  • Ευθύμιος Καπάνταης, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, SCOPE National Fellow, Διευθυντής Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
  • Αδαμάντιος Μπουρδάκης, MD, PhD Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Β΄ Παθολογική Κλινική, Διαβητολογικό Ιατρείο & Ιατρείο Λιπιδίων και Παχυσαρκίας, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων
  • Χαρίλαος Κ. Παππής, Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, τηλ: 210 6985988, email: [email protected]

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) (www.eiep.gr) είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1990, μία εποχή, που αν και μόνο τρεισήμισι δεκαετίες πριν, ο επιστημονικός κόσμος, η ιατρική κοινότητα και πολύ περισσότερο η κοινωνία δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις επιδημικές διαστάσεις που προσλάμβανε το πρόβλημα της παχυσαρκίας και τις γενικότερες επιπτώσεις της στην υγεία των ατόμων. Από πολύ νωρίς, ήταν η πρώτη Εταιρεία που σε επιστημονική βάση ασχολήθηκε με την παχυσαρκία στην Ελλάδα, που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά παιδικής, εφηβικής παχυσαρκίας και παχυσαρκίας ενηλίκων.

Οι κύριοι καταστατικοί σκοποί της ΕΙΕΠ είναι η επιστημονική έρευνα, μελέτη και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στην παχυσαρκία και τα μεταβολικά νοσήματα, καθώς και η πρόληψη της νόσου, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις πολλές και ποικίλες επιπτώσεις της παχυσαρκίας και του αυξημένου βάρους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου.

Αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, τα οποία είναι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Γιατροί, κ.ο.κ.), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας, επιστήμονες που το αντικείμενό τους άπτεται του θέματος της Παχυσαρκίας και που καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν ασθενείς με υπέρβαρο ή παχυσαρκία.

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, είναι πλέον από τις πιο ιστορικές και σημαντικές ιατρικές εταιρείες, με σταθερή και συνεπή επιστημονική, εκπαιδευτική και επιμορφωτική παρουσία, επί 34 έτη, προς όφελος των ιατρών όλων των ειδικοτήτων και γενικότερα όλης της επιστημονικής κοινότητας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τη διοργάνωση 18 Πανελλήνιων Συνεδρίων, ενός Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου (14th European Congress on Obesity 2005), ενός τριήμερου Συμποσίου του European Childhood Obesity Group (17th ECOG Annual Meeting 2007), SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education) Schools, 10 Διημερίδων Πανελλήνιας εμβέλειας, 8 Κλινικών Φροντιστηρίων, 8 Μετεκπαιδευτικών Επιστημονικών Συναντήσεων, και μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών/μετεκπαιδευτικών ημερίδων κ.ά. σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΙΕΠ εργάζεται συστηματικά και πρωτοστατεί:

– Για την αναγνώριση της παχυσαρκίας ως νόσου από το Υπουργείο Υγείας

– Για την εκπόνηση προγράμματος εκπαίδευσης των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας στην παχυσαρκία

– Για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων

– στη Συγγραφή Ελληνικών Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας

Η ΕΙΕΠ είναι μέλος των: European Association for the Study of Obesity & World Obesity Federation

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis