back to top
27.7 C
Trikala
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπόστολος Λύτρας: Βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα στο Χαλάνδρι - Ίδια διεύθυνση...

Απόστολος Λύτρας: Βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα στο Χαλάνδρι – Ίδια διεύθυνση έχει δηλωθεί ως σπίτι της πρώην συζύγου

Σχετικά Άρθρα

Ποια χωριά της Θεσσαλίας «κάηκαν»

Δέκατη πέμπτη συνεχόμενη μέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών ήταν η Δευτέρα (22/7)...

Πέθανε ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο...

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απαντά στο ΚΚΕ για τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας

Απάντηση σε όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατη ανακοίνωσή της Επιτροπής...

Μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου έρχονται βροχές και καταιγίδες στα Τρίκαλα

Την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς αναμένουν από αύριο Τρίτη οι...

Ημ/νια:

Εμπλοκή και με τους πλειστηριασμούς έχει λόγω χρεών ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, σε βάρος του μεγαλοδικηγόρου έχουν αναρτηθεί δύο πλειστηριασμοί για τις 26 Ιουνίου που αφορούν μεζονέτα και θέση στάθμευσης σε ακίνητο που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Το ακίνητο

Το ακίνητο βρίσκεται στο «Πάτημα», περιοχή του Χαλανδρίου. Στην περιοχή αυτή καταγράφονται κυρίως ιδιωτικές κατασκευές λόγω του μικρού μεγέθους των οικοπέδων και συγκροτήματα μεζονετών της τελευταίας δεκαετίας καλής ποιότητας κατασκευής.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο, περιλαμβάνει την υπό στοιχεία «Κατοικία Α», η οποία αποτελεί μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Ειδικότερα:
– Το υπόγειο της «Κατοικίας Α», περιλαμβάνει 1 ενιαίο βοηθητικό χώρο και κλίμακα ανόδου στο ισόγειο, ενώ έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ.
– Το ισόγειο της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ. και αποτελείται από 1 ενιαίο χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., ένα ημιυπαίθριο χώρο προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφάνειας 11,88 τ.μ. και κλίμακα ανόδου στον Α΄ όροφο, ενώ έχει είσοδο από τον έμπροσθεν ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Συνορεύει Βορειοανατολικά με την «Κατοικία Β».
– Ο Α΄ όροφος της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ. και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, διάδρομο, 1 ημιυπαίθριο χώρο προς την οδό Ξάνθου, επιφάνειας 13,70 τ.μ., 1 εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα καθόδου στο ισόγειο.

Η «Κατοικία Α», είναι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία- κατοικία, με συνολική επιφάνεια 184,24 τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 408/1000 εξ αδιαιρέτου.
Στον εκάστοτε κύριο της κατοικίας, ανήκει και το δικαίωμα (πραγματική δουλεία) της αποκλειστικής χρήσης α) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του έμπροσθεν ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 21,80 τ.μ. και β) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του πίσω ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 49,60 τ.μ.
Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά τον υπό στοιχεία Π-1, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου (πάρκινγκ) του υπογείου, ο οποίος έχει επιφάνεια 10,12 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 1/1000 εξ αδιαίρετου.
Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στον Απόστολο Λύτρα, στον οποίο περιήλθαν δυνάμει συμβολαίου αγοράς το 2006.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με προηγούμενη εκτίμηση από 13/01/2021, η «Κατοικία Α», είναι μεζονέτα αποτελούμενη από υπόγειο επιφάνειας 51,37 τ.μ., ισόγειο 67,35 τ.μ. και Α΄ όροφο 65,52 τ.μ. Ο υπόγειος όροφος αποτελείται από βοηθητικούς χώρους, αποθήκη και θέση στάθμευσης με στοιχεία Π-1, επιφάνειας 10,12 τ.μ. Ο ισόγειος όροφος έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και έναν Η/Χ επιφάνειας 11,88 τ.μ., οποίος έχει κλειστεί και έχει ενσωματωθεί στην κατοικία. Ο Α΄ όροφος της μεζονέτας έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ.. και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, διάδρομο, λουτρό και w.c. Επίσης, ο χώρος του υπογείου έχει γίνει κύριας χρήσης επιφάνειας 51,37 τ.μ.

Σύμφωνα με παλαιότερη εκτίμηση του 2006, η κατοικία Α’ βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του οικοπέδου κοιτώντας από το δρόμο. Αποτελείται από:
α) ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει σαλόνι – τραπεζαρία, κουζίνα με πάσο η οποία έχει επεκταθεί σε ημιυπαίθριο χώρο που έχει κλείσει και w.c.,
β) Πρώτο όροφο που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και δύο λουτρά και
γ) υπόγειο το οποίο περιλαμβάνει σύμφωνα με την οικοδομική άδεια αποθήκη, στην πραγματικότητα όμως έχει γίνει καθιστικό και μικρή αποθήκη κάτω από τη σκάλα.
Τα τρία επίπεδα επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Η κατοικία είναι καλής εμφάνισης (πλακάκια και ξύλο στα δάπεδα, κουζίνα καλής εμφάνισης, λουτρά φροντισμένα κλπ.). Διαθέτει αυτονομία στη θέρμανση ανά όροφο. Το λεβητοστάσιο είναι κοινό για τις δύο μεζονέτες που υπάρχουν στο οικόπεδο. Η Κατοικία Α έχει την αποκλειστική χρήση τμημάτων του οικοπέδου συνολικού εμβαδού 71,40 τ.μ.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που διενεργήθηκε στις 26/10/2023, τα εκτιμώμενα ακίνητα βρίσκονται επί της οδού Ξανθού 15, του Δήμου Χαλανδρίου Αττικής. Ακόμη, ο φέρων οργανισμός του ακινήτου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και ο περιβάλλον χώρος είναι διαμορφωμένος και οριοθετημένος, ενώ η εξωτερική κατάσταση του ακινήτου είναι καλή.
Με βάση την τελευταία έκθεση εκτίμησης η αγοραία αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει οριστεί σε 367.877 ευρώ για μεζονέτα και σε 11.132 ευρώ για τη θέση στάθμευσης.

Τα χρέη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, το ακίνητο κουβαλάει και εμπράγματα βάρη. Συγκεκριμένα και μέχρι τις 19/11/2023 υπήρχαν:
-Προσημείωση Υποθήκης κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 468.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 13.03.2006.
-Αναγκαστική Κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 450.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 14.11.2023.
-Επιπλέον για μία από τις ιδιοκτησίες υπάρχει αναγκαστική κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για ποσό 1.169,64 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης 09.04.2019.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis