14.1 C
Trikala
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΜπάχαλο με την κεντρική πλατεία: Η αντιπαράθεση Κατσιάβα – Σαργιώτη, η ενόχληση...

Μπάχαλο με την κεντρική πλατεία: Η αντιπαράθεση Κατσιάβα – Σαργιώτη, η ενόχληση Καταβούτα και ο άδηλος ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου

Σχετικά Άρθρα

Κοπή πίτας σε ΚΗΦΗ & Β΄ΚΑΠΗ Δ. Τρικκαίων

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης...

Τα 100 χρόνια Κάφκα τιμήθηκαν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

Με την παρουσίαση του διάσημου παραμυθιού «Ο Κάφκα και...

Ημ/νια:

Την κατάρτιση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων θέτει ως προϋπόθεση ο εργολάβος της κεντρικής πλατείας για να προχωρήσουν οι εργασίες, όπως ανέφερε ο αρμόδιος εργολάβος Χρήστος Κατσιάβας σε μία μάλλον πρωτοφανή (δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενο δημόσιας διαβούλευσης υπηρεσιακών παραγόντων με εργολάβους) ραδιοφωνική αντιπαράθεση που είχε σήμερα στη Λέσχη 97,6 με την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Θεοδώρα Σαργιώτη, η οποία του ζήτησε να επιστρέψουν τα συνεργεία στην κεντρική πλατεία μιας και η χρηματοδότηση του έργου από το νέο ΕΣΠΑ είναι εξασφαλισμένη.

Στο ίδιο ραδιόφωνο λίγο αργότερα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Καταβούτας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας πως για τα έργα θα πρέπει να τοποθετείται και να ενημερώνει τους πολίτες η δημοτική αρχή! Ο ίδιος πάντως, τόνισε πως εντός των ημερών θα λήξει οριστικά το ζήτημα για να ξέρουμε τι θα γίνει με τα έργα.

Ως προς την αντιπαράθεση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της «Λέσχης», η κα. Σαργιώτη ανέφερε :
« Η πλατεία σαν έργο είναι οικονομικά τακτοποιημένη, δεν χρωστάμε δηλαδή στην εργολαβία κάτι. Έχει πρόβλημα όμως ο εργολάβος με τα υπόλοιπα έργα στα οποία έχει ξανοιχτεί, και αυτό τον δυσκολεύει. Η διαδικασία είναι να κάνεις τη δουλειά, να κάνεις ανακεφαλαιωτικό, και μετά περιμένεις έγκριση από τη διαχειριστική αρχή Θεσσαλίας για να πληρωθείς. Οι εργολάβοι πληρώνονται με έναντι, έτσι πάει.
Ο νόμος μας ορίζει να κάνουμε το επόμενο βήμα, την επίσπευση εργασιών, και θα είναι η δεύτερη φορά που του το κάνουμε. Αν δεν συνεχίσει, θα πάμε σε άλλου είδους ενέργειες έπειτα. Η καθυστέρηση των εργασιών στην πλατεία είναι άνευ λόγου, και δεν μπορούμε να τη δικαιολογήσουμε. Υπάρχουν κι άλλες εργολαβίες απ το ΕΣΠΑ, κι άλλοι είναι ανοιγμένοι με μεγαλύτερα ποσά, και όμως συνεχίζουν. Στην πλατεία έχει 10 χιλιάδες ευρώ ανοιγμένα και σταματάει τις εργασίες, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Όποιος θέλει να κάνει ένα έργο, το κάνει.»

Από τη μεριά του ο κ. Κατσιάβας δήλωσε:
« Εγώ αυτή τη στιγμή αν κάνω υποθετικά ένα λογαριασμό 50 χιλιάδων ευρώ, θα με πληρώσουν τώρα; Όχι, δεν θα το κάνουν. Και με συκοφαντούνε και εμένα και την επιχείρηση μου ότι έχει οικονομικό πρόβλημα. Εγώ θα πάω στη δικαιοσύνη για αυτό.
Εγώ τα έργα τα πήρα να τα φτιάξω, όχι να τα αφήσω. Τι να κάνω, να δουλεύω όποτε βολεύει το Δήμο Τρικκαίων; Η πλατεία δεν μπορεί να πληρωθεί αν δεν εγκριθεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας, και θέλει πολύ τρέξιμο για να εγκριθεί.
Για την αρχαιολογική υπηρεσία που με σταμάτησε δε φταίω εγώ. Έχω 40 άτομα προσωπικό και τα έχω σε τόσα έργα να δουλεύουν, γιατί αν είχαμε πάρει μόνο τα έργα του Δήμου θα είχαμε χρεοκοπήσει. Δεν μου δίνουν σαφή απάντηση για το πώς θα πληρωθούμε.
Άμα πάμε έτσι, ούτε το Μάιο ούτε ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσουμε.»

Ροή Ειδήσεων

geogreen