back to top
23.2 C
Trikala
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικά«Έρανος-μαϊμού»: Παρ’ ολίγον θύμα της 45χρονης «Τρικαλινής» και η Δήμητρα Κατσαφάδου –...

«Έρανος-μαϊμού»: Παρ’ ολίγον θύμα της 45χρονης «Τρικαλινής» και η Δήμητρα Κατσαφάδου – Θα έδινε 40.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Ημ/νια:

Συλλήψεις, πλαστογραφίες και εξαπατήσεις φέρεται να περιλαμβάνει το «ένοχο» παρελθόν της 45χρονης γυναίκας που φέρεται ότι έχει στήσει έρανο – απάτη για την θεραπεία του δήθεν άρρωστου παιδιού της και ισχυριζόταν ότι είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα.

Η αποκάλυψη της απάτης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον πεθερό και τον πρώην σύζυγο της γυναίκας να τονίζουν ότι «το παιδί είναι καλά και εκείνη απατεώνισσα».

Ένας πρώην εργοδότης της, μια γυναίκα με την οποία έγιναν «φίλες» και η γνωστή επιχειρηματίας, Δήμητρα Κατσαφάδου είναι μεταξύ των «θυμάτων» της αν και η τελευταία γλίτωσε «στο παρά πέντε».«Μας χρέωσε τόσο που ο γιος μου κινδυνεύει να μπει φυλακή»

«Αυτήν την κοπέλα την είχα στη δουλειά μου 10 χρόνια. Της είχα τόση εμπιστοσύνη, την είχα σαν παιδί μου», λέει στο MEGA πρώην εργοδότης της.

Περιγράφει πώς τους χρέωσε τόσο, ώστε ο γιος του να κινδυνεύει να μπει φυλακή.

«Ο γιος μου ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στις οποίες φυσικά αθωώθηκε και καταδικάστηκε η Β. Μετά από πολύ καιρό, διαπιστώσαμε ότι με είχε μπλέξει σε διάφορες υποθέσεις με πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, βεβαιώσεις. Δεν είχαμε εντοπίσει ακριβώς το μέγεθος όλης αυτής της απάτης».

Ο εργοδότης την είχε εξουσιοδοτήσει να του πληρώνει τις υποχρεώσεις τις δικές του και της εταιρείας. Εκείνη ισχυριζόταν ότι τις ολοκλήρωνε αλλά στην πραγματικότητα τα έβαζε στην τσέπη της. Έτσι εκείνος, έφτασε να οφείλει τεράστια ποσά, ακόμα και στην εφορία.

«Εγώ επιβαρύνθηκα με ένα τεράστιο ποσό πρόστιμο και φυσικά με αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στον ΕΦΚΑ αλλά τα είχε κρατήσει αυτή. Δεν είχα βγει σε σύνταξη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να βγω αφού χρώσταγα» καταγγέλλει.

Πώς την ανακάλυψαν

Ακόμα κι όταν ο εργοδότης άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σύνταξή του, εκείνη βρήκε τρόπο να τον καθησυχάσει.

«Φυσικά δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση συνταξιοδότησης. Πέρασε ένας χρόνος, 2 – 3 χρόνια, κάποια στιγμή λέει στη γυναίκα μου ‘α, θα σας δώσουν τώρα σύνταξη’. Έβαζε στη γυναίκα μου σύνταξη 700 ευρώ και σε μένα έναντι σύνταξης 360. Αλλά αυτά τα χρήματα, μου τα έπαιρνε από αλλού δεκαπλάσια».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η γυναίκα αυτή δεν έχει γιο Διονύση αλλά Χρήστο και ότι σε εκείνον είχε ισχυριστεί ότι το παιδί της έπασχε από την καρδιά του. Ο άνθρωπος, μάλιστα, όχι μόνο την έφερε σε επαφή με καρδιοχειρουργό που εγχείριζε δωρεάν παιδάκια, αλλά της έδωσε στο χέρι και λεφτά να τη διευκολύνει.

«Της έδωσα έναν φάκελο 2.000 ευρώ για να τη βοηθήσω. Δε μου τα ζήτησε. Από δική μου πρωτοβουλία της τα έδωσα. Και μετά, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ερχόταν με πολύ μειωμένο ωράριο στην εργασία» αποκαλύπτει.

«Μου έφαγε 73.000 ευρώ»

Αυτή δεν είναι η μοναδική καταγγελία σε βάρος της. Μια γυναίκα έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον της καθώς φέρεται να άρπαξε από εκείνην κάτι περισσότερο από 70.000 ευρώ.

Την προσέγγισε ως φίλη, συστήθηκε ως λογίστρια μεγάλης εταιρείας και της πρότεινε ένα δελεαστικό επενδυτικό πρόγραμμα προσκομίζοντας μάλιστα και έγγραφα.

«Είδε έγγραφο και πείστηκε να δώσει 20.000. Έγγραφο από την τράπεζα», αναφέρει ο δικηγόρος της μηνύτριας.

Σε διάστημα ενός μήνα καταθέτει άλλες 53.000 ευρώ στον λογαριασμό της 45χρονης ενώ παράλληλα δέχτηκε την πρότασή της να βαφτίσει και το παιδί της.

Τέσσερα χρόνια τώρα αυτή η γυναίκα περιμένει να πάρει πίσω τα χρήματά της, με την 45χρονη να έχει επιστρέψει μόλις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η 45χρονη έχει συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές για πλαστογραφία, μια φορά τον Ιανουάριο του 2019 με τρεις πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης εξουσιοδότησης και μια δεύτερη τον Μάιο του ίδιου χρόνου, όταν, με πλαστά έγγραφα, πήγε να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ από τράπεζα.

Έτοιμη να δώσει 40.000 ευρώ η Δήμητρα Κατσαφάδου

Η Δήμητρα Κατσαφάδου, επιχειρηματίας, ήταν ένα από τα παρ’ ολίγον θύματα απάτης της 45χρονης.

«Μου ζήτησε να δώσω 40.000 ευρώ. Ήμασταν έτοιμοι, όλη η εταιρία, να τα δώσουμε, αλλά έχω πέσει και στο παρελθόν θύμα απάτης. Μου είπε πως τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου υπάρχουν παντού και μπορούμε να τα βρούμε και πως πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά site το έχουν αναδείξει. Μας πήρε τηλέφωνο και μίλησε μαζί της η επικεφαλής του τμήματος της εταιρίας. Ήταν και πολύ συγκινημένη. Και μας πήρε τηλέφωνο η δημοσιογράφος σας και μας είπε τι συμβαίνει. Είναι λυπηρό» λέει.

«Έπαθε τεράστια ζημιά» λέει ο δικηγόρος του πρώην εργοδότη της

Ο Χρήστος Μούλλιας, δικηγόρος του πρώην εργοδότη της 45χρονης, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν στον  πελάτη του.

«Η ζημιά που έπαθε είναι τεράστια. Τα δικαστήρια τον απήλλαξαν. Στη δίκη ήταν και 45χρονη κατηγορούμενη καθώς του είχε πάρει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Καταδικάστηκε και είχε ακόμη μία καταδίκη και έχει και άλλες υποθέσεις. Αυτή έχει πάρει λεφτά και από διάφορους άλλους. Κάποιον τον κορόιδευε πως είχε γνωστούς στη ΔΕΗ και μπορούσε να πληρώσει λιγότερο ρεύμα και ο άνθρωπος κινδυνεύει με το να του το κόψουν».

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis