back to top
40.7 C
Trikala
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήMedia - NewsΈρχεται το Gigabyte voucher για δωρεάν γρήγορο ίντερνετ οπτικής ίνας στα διαμερίσματα

Έρχεται το Gigabyte voucher για δωρεάν γρήγορο ίντερνετ οπτικής ίνας στα διαμερίσματα

Σχετικά Άρθρα

Ποιο λάθος κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί όταν εκκινούν τον κινητήρα – Τι πρέπει να ξέρουμε

Ένα λάθος που συνηθίζεται από τους οδηγούς, ακόμη περισσότερο...

Πορτοκαλί φανάρι: Πρέπει να σταματήσω; – Τι αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Στο πορτοκαλί φανάρι πολλοί οδηγοί μπερδεύονται για το τι...

Τίμησαν τον Προφήτη Ηλία στην Πύρρα Τρικάλων

Με λαμπρότητα, μετά από τρία χρόνια λόγω πανδημίας, τιμήθηκε...

Ημ/νια:

Ένα νέο πρόγραμμα για συνδέσεις ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας για διαμερίσματα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα, 26 Ιουνίου 2024.

Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως έχουν ήδη «τρέξει» όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και το πρόγραμμα για σύνδεση ίντερνετ με οπτική ίνα θα είναι στον «αέρα» εντός του Ιουλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το πρόγραμμα είναι συμπληρωματικό στο ισχύον πρόγραμμα για το voucher ευρυζωνικότητας Smart Readiness με το οποίο κάθε κτίριο και κάθε πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί.

Το νέο Gigabyte Voucher, έρχεται τώρα για να δώσει την ευκαιρία σε κάθε διαμέρισμα να συνδεθεί δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση ή άλλες δυσκολίες, με την σύνδεση οπτικής ίνας, εφόσον πρώτα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του κτιρίου.

Ο κ. Παπαθανάσης μάλιστα εξήγησε πως το πρόγραμμα θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η διαδικασία ένταξης σε αυτό θα είναι απλή, αποκλείοντας κάθε γραφειοκρατία, καθώς κάθε πολίτης θα μπορεί απευθείας να κάνει αίτηση στον πάροχο ίντερνετ, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Όπως αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος «Smart Readiness» αφορά στην ενίσχυση 120.000 κτιρίων με υπερυψηλές ταχύτητες μέσω της εγκατάστασης οπτικής ίνας μέχρι το τέλος του 2025.

Στο πλαίσιο του έργου επιχορηγούνται εργασίες που αφορούν στην εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών εντός του κτιρίου, με σκοπό τη διευκόλυνση της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερυψηλών ταχυτήτων σε όλους τους χώρους του κτιρίου (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα κ.λπ.).

Επιπλέον, με στόχο την αναβάθμιση της «έξυπνης ετοιμότητας» των κτιρίων, προωθείται η εγκατάσταση υποδομών για τη μελλοντική διασύνδεση των μετρητών των δικτύων κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου) με το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών του κτιρίου. Επίσης, πραγματοποιείται η απαραίτητη προετοιμασία για την εγκατάσταση και την επικοινωνία κατάλληλων αισθητήρων σχετικά με την ασφάλεια, τον έλεγχο καλής λειτουργίας και τη λήψη μετρήσεων που αφορούν στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βασικότερων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων των κτιρίων (λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης και ανελκυστήρας).

Επιλέξιμα κτίρια είναι οι μονοκατοικίες και οι πολυκατοικίες που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης και δεν διαθέτουν, ήδη, ενδοκτιριακή οπτική καλωδίωση.

Δεν είναι επιλέξιμα και εξαιρούνται από τη δράση τα κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι εγκαταστάτες μέσω της πλατφόρμας smartreadiness.gov.gr μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025, για τα κτίρια που είναι επιλέξιμα στο πλαίσιο της Δράσης «Ετοιμότητα Υποδομών για Έξυπνα Κτίρια (Smart Readiness)».

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis