back to top
11.3 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠόλη & ΠεριφέρειαΕργο του ντε Φιλίππο από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Εργο του ντε Φιλίππο από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Σχετικά Άρθρα

Νέα ανάρτηση Καλλιάνου- «Έχω μια μικρή ανησυχία για την Θεσσαλία»

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος,...

Ο υποψ. Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, για την έρευνα για τα προβλήματα των νέων της ΔιαΝΕΟσις

Απογοήτευση. Θυμός, παραίτηση το καταστροφικό για την Ελλάδα συναίσθημα...

Ο Κώστας Παπαπούλιος νέος πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων

Η Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων, την Πέμπτη 18 Απριλίου...

Came back με NISSAN στα Τρίκαλα!

Κινητικότητα στο χώρο των αυτοκινήτων στα Τρίκαλα με αντιπροσωπείες...

Ημ/νια:

 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 6.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του σπουδαίου Ιταλού θεατράνθρωπου Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που γράφτηκε το 1946 και είναι μια βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που έχει ως στόχο να στηλιτεύσει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την αξία της αγάπης. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία όπου αντιμετωπίζονται με ασυνήθιστα χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο, διατηρώντας ωστόσο τη σοβαρότητά τους, λαϊκές δοξασίες και θρύλοι περί φαντασμάτων. Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, πονεμένες και καταραμένες ψυχές αλλά και αθώοι και ερωτευμένοι άνθρωποι, όλοι τους ήρωες σ’ αυτή την υπέροχη κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, ο οποίος καυτηριάζει τον εγωισμό που ορθώνεται σαν τείχος και αποκόπτει κάθε ανθρώπινη επικοινωνία. Ο ήρωας του έργου είναι ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, ο οποίος αποφασίζει να μετακομίσει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης του τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Ο συγγραφέας συνθέτει με εκπληκτική μαεστρία την πραγματικότητα με τη φαντασία, τις λαογραφικές παραδόσεις με τα ήθη και έθιμα του λαού, τη σάτιρα με τη φάρσα, την κοινωνική πραγματικότητα με τον καθημερινό βίο του λαϊκού ανθρώπου, τον οποίο συμπόνεσε όσο κανείς άλλος συγγραφέας στον καιρό του.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Ε’-Στ’ Δημοτικού:

Αγγελάκης Χρήστος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Ζιάκας Χρήστος, Ιακωβάκη Δήμητρα, Κουλιεράκη Αριάδνη, Κουνάβας Ερμής, Μαρδάνη Ελισάβετ, Μπλάτσα Αριστέα, Μπομπότη Αλεξάνδρα, Μπούρχα Δήμητρα, Πουλιάνα Λίλιαν, Πουλιάνας Χρήστος, Στεφανίδου Κάτια, Ταμβακά Βασιλική, Τζατζάκη Άννα, Τόγελου Κωνσταντίνα, Τσαγγαρά Μυρτώ.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 26 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων.
Είσοδος ελεύθερη

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Ροή Ειδήσεων

geogreen