back to top
14 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦάκελος Τέμπη: Τα νέα στοιχεία που λύνουν τον γρίφο της φονικής έκρηξης...

Φάκελος Τέμπη: Τα νέα στοιχεία που λύνουν τον γρίφο της φονικής έκρηξης – «Αποκαλυπτική η αποκωδικοποίηση του βίντεο»

Σχετικά Άρθρα

Ημ/νια:

Νέα στοιχεία αναμένεται να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή μέχρι την Παρασκευή τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν οριστεί από τις οικογένειες των θυμάτων, αποκαλύπτοντας λεπτομερώς την αιτία της φονικής έκρηξης.

Η νέα συμπληρωματική έκθεση αναμένεται να ενσωματωθεί στην ογκοδέστατη δικογραφία, με σκοπό να προσθέσει νέο υλικό στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του εγκλήματος και των ευθυνών. Κυρίως, όμως, αναμένεται να απαντήσει σε όλες τις αιτιάσεις, τα σκοτεινά σημεία και τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν τεθεί από τους συγγενείς σε σχέση με το αν υπήρξε εύφλεκτη ύλη στα βαγόνια και αν και κατά πόσον αυτή συνέβαλε στην έκρηξη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, επιδεινώνοντας κατά πολύ το τραγικό αποτέλεσμα με τους 57 νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά.

Η επιζήσασα Ευδοκία Τσαγκλή μιλώντας στο ThessToday.gr από τη Βουλή όπου παρακολουθεί την ολομέλεια -μαζί με δύο ακόμη θύματα των Τεμπών- εξηγεί ότι με τα νέα στοιχεία, εμφανίζεται μια νέα αποκωδικοποίηση του βίντεο, την οποία χαρακτηρίζει ως «αποκαλυπτική» σε σχέση με το τι έγινε και καταρρίπτει διάφορες συνωμοσιολογίες, κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης. «Στα νέα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας από τα βίντεο έχουν να κάνουν με την έκρηξη και το πώς δημιουργήθηκε αυτό το νεφέλωμα από την κολώνα της ΔΕΗ και τις εκρήξεις που προκαλούνται ξεχωριστά και ξεκινούν από την επιβατική αμαξοστοιχία. Καταρρίπτεται τελείως το αφήγημα των ελαίων σιλικόνης», σημειώνει.

Σύμφωνα με την ίδια η οποία επικαλείται τα νέα στοιχεία, έχει βρεθεί ξυλόλιο σε ποσοστό 95%. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ύπαρξη ξυλολίου θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση στο μανιτάρι φωτιάς που δημιουργήθηκε, όμως ταυτόχρονα γεννά άλλα ερωτήματα, όπως εάν ήταν δηλωμένη η μεταφορά της συγκεκριμένης ουσίας. «Περιμένουμε επιτέλους το πώς -σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα όπως συνέβησαν- και τον κύριο λόγο που οι άνθρωποι βρήκαν τόσο τραγικό τέλος γιατί πολλοί από τους ανθρώπους κάηκαν και δυστυχώς, κάηκαν ζωντανοί. Κάποιοι άνθρωποι επέζησαν της σύγκρουσης αλλά βρήκαν φρικτό θάνατο. Και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, γιατί μιλάμε για νέα παιδιά και μιλάμε για πολύ άσχημο τέλος», δήλωσε η κα Τσαγκλή.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Και σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, απουσιάζουν. «Το γεγονός ότι λείπει και ο κος Καραμανλής και ο κος Μητσοτάκης νομίζω ότι είναι αποδεικτικό της ενοχής τους, αν δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα θα ήταν εδώ. Επιλέγουν όμως να μην είναι», δήλωσε η Ευδοκία Τσαγκλή, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ κρίμα που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε σε μία τέτοια λύση και δεν γίνονται τα αυτονόητα στη χώρα μας. Είναι μεγάλη ντροπή για μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη να πρέπει να βγούμε έξω από τη χώρα για να κυνηγήσουμε βασικά μας δικαιώματα».

Πηγή: thesstoday.gr

Ροή Ειδήσεων

geogreen