Για τα τελευταία ψώνια του σαρακοστιανού τραπεζιού βγήκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι Τρικαλινοί. Φούρνοι και ιχθυοπωλεία είναι ανοιχτά για όσους καταναλωτές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους νωρίτερα.
Αυξημένη είναι η κίνηση σε φούρνους για την καθιερωμένη λαγάνα, κλασική αλλά και με άλλες επιλογές όπως ολικής, πολύσπορη, με ελιά, με λιαστή ντομάτα και πιπεριά. Η τιμή τους ξεκινά από τα 2 ευρώ περίπου και γ=φτάνει έως και τα 4 ευρώ.
Η κίνηση στα ψαράδικα σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού οι Τρικαλινοί επιλέγουν φρέσκα θαλασσινά για το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας. Γαρίδες, καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια μύδια και άλλα οστρακοειδή είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι.Οι τιμές φέτος ποικίλουν στην αγορά, με τους ιχθυοπώλες να λένε ότι κράτησαν το κόστος ώστε ο καταναλωτής να μην τα βρει ακριβότερα από πέρσι.