back to top
37 C
Trikala
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ 28χρονη Λαρισαία που ζει στο Λονδίνο, το πρόβλημα υγείας, η λύση...

Η 28χρονη Λαρισαία που ζει στο Λονδίνο, το πρόβλημα υγείας, η λύση που την περίμενε πίσω στη Λάρισα και τα “ευχαριστώ” στο γιατρό (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Τροχαίο με τραυματισμό ηλικιωμένου στο κέντρο των Τρικάλων

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην...

Διευκρινήσεις για άδειες λειτουργίας πληγέντων επιχειρήσεων από τον “Daniel”

Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνει τα εξής: Σύμφωνα...

Ημ/νια:

Συγκινεί η ιστορία της 28χρονης μόλις Παναγιωτας και το πρόβλημα υγείας που πέρασε με τα ινομυώματα μήτρας. Η ίδια βρήκε την υγειά της τελικά στην ιδιαίτερη πατριδα της τη Λάρισα, χάρη στον γιατρό, Χρήστο Κοτανίδη ΜD MSc, ο οποίος όταν μετά το αίσιο τέλος, δεν θα ξεχάσει ποτέ την μεγάλη αγκαλιά της κοπέλας και της οικογένειάς της.

Ο ίδιος ο γιατρός αναφέρεται στο πρόβλημα που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν και στην ιστορία με την 28χρονη Παναγιώτα που κάνει πολλές γυναίκες να αισιοδοξούν στα χέρια των κατάλληλων ιατρών:

“Τα ινομυώματα της μήτρας είναι ο συχνότερος καλοήθης όγκος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, με συχνότητα εμφάνισης 20-40% σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Aνάλογα με το μέγεθός τους, τον αριθμό και την θέση στην οποία βρίσκονται, τα ινομυώματα μπορούν να προκαλέσουν δυσμηνόρροια, υπερμηνόρροια, πυελικό πόνο, συμπτώματα πίεσης στο ουροποιητικό σύστημα ή το έντερο και υπογονιμότητα.

Η 28 χρονη ασθενής κ. Πανουργιά Βασιλική, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα που προκαλούσε ένα πολύ μεγάλο ινομύωμα της μήτρας.

Ενώ η Βασιλική βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία και από 5 ετίας το ολοένα και αυξανόμενο σε μέγεθος ινομύωμα που είχε, της προκαλούσε όλα τα παραπάνω συμπτώματα που αναφέρθηκαν, στο Λονδίνο οι θεράποντες ιατροί, όπως αναφέρει η ασθενής, αρνούνταν να την βάλουν σε λίστα χειρουργείου λόγω του αυξημένου δείκτη μάζας σώματος (BMI). Απαραίτητη για αυτούς προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του χειρουργείου ήταν η μείωση του BMI για να μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν ελάχιστα επεμβατικά.

Ένα τέτοιο χειρουργείο είναι πολύπλοκο και εμπεριέχει πολλούς κινδύνους ,ήταν τα λεγόμενα των συναδέλφων στο Λονδίνο, και ως εκ τούτου πρότειναν μόνο φαρμακευτική θεραπεία με χρήση αντισυλληπτικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ινομύωμα με τον καιρό να μεγαλώνει και να προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα.

Η Βασιλική  πήρε την απόφαση να απευθυνθεί σε συναδέλφους στην Ελλάδα, τόσο στην Λάρισα από όπου και κατάγεται όσό και στην Θεσσαλονίκη. Στην συμβουλευτική τους, πρότειναν στην ασθενή να υποβληθεί σε ανοιχτό χειρουργείο καθότι λογω της θέσης (ενδοτοιχωματικό ινομύωμα με κατάληψη μεγαλύτερη του 50% της ενδομήτριας κοιλότητας) και του μεγέθους (>13εκ)  δεν ήταν ‘δυνατό‘ να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά. Υπήρξαν και κάποιοι, πάντα βάση των όσων η ίδια η Βασιλική μας ανέφερε, που μίλησαν για απόλυτη ένδειξη ρομποτικού χειρουργείου.

Η Βασιλική απευθύνθηκε σε εμάς στέλνοντάς μας αρχικά το πόρισμα των γιατρών από την Αγγλία και κάνοντας μια συμβουλευτική συζήτηση εξ αποστάσεως. Όταν ήρθε στην Ελλάδα για τις διακοπές της, προσήλθε στα ιατρεία μας στην Λάρισα όπου και πραγματοποιήθηκε γυναικολογικός έλεγχος αλλά και  λεπτομερής  συζήτηση των επιλογών που υπήρχαν.

Στις 14.02.2024 υπεβλήθει σε λαπαροσκοπική αφαίρεση ενός πολύ μεγάλου ινομυώματος και αναδόμηση της μήτρας με συρραφή σε 2 στρώματα. Το χειρουργείο διήρκησε 1ώρα και 48 λεπτά (καθαρός χειρουργικός χρόνος) και η ασθενής έλαβε εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Μόλις την 7η μετεγχειρητική μέρα η Βασιλική μας επισκεφτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο στο ιατρειο καθώς σιγά σιγά θα αναχωρούσε για το Λονδίνο. Στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα που πραμγατοποιήθηκε (φώτο N.1) παρουσιάζεται η μήτρα σε απόλυτα φυσιολογικό μέγεθος,χωρίς οίδημα και με απόλυτα φυσιολογικό ενδομήτριο, δείγμα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όσον αφορά την ανατομική αποκατάσταση.

Τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της μας ευχαρίστησαν με την πιο ζεστή αγκαλιά.

Με την σειρά μου θα ήθελα να της πω και γω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμένα και την ομάδα μου, αλλά και για το ότι δέχτηκε να δημοσιοποιηθεί η ιστορία της με ονοματεπώνυμο και φωτογραφίες, προκειμένου όπως η ίδια είπε, οι γυναίκες να μπορούνε  να μάθουν τι πραγματικά είναι δυνατό και τι αδύνατο.

Βασιλική μου σου εύχομαι τα καλύτερα και σε περιμένω όταν ξαναέρθεις να τα πούμε και πάλι από κοντά.

Γιατί σε κάθε γυναίκα που μας εμπιστεύεται είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο, μα πάνω από όλα να είμαστε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.

Κοτανίδης Χρήστος  ΜD MSc

Ρομποτική-Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Γυναικολογική Ογκολογία και Χειρουργικη μαστού

Υπεύθυνος Τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Τ. Αν. Διευθυντής Γυναικολογικής Ογκολογίας Humboldt Clinic Berlin,Germany

Visitor consultant and robotic surgeon Klinikum Frankfur Oder Germany

O κος Κοτανίδης Χρήστος είναι εξειδικευμένος στην γυναικολογική ογκολογία καθώς και την ρομποτική και λαπαροσκοπική χειρουργική και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επεμβάσεις στα μεγαλύτερα κέντρα της Γερμανίας, όπου έζησε και εργάστηκε για περισσότερα από 12 χρόνια αλλά και στην Ελλάδα όπου ζει και εργάζεται από τον καλοκαίρι του 2022.

Δημιούργησε τον Ιούλιο του 2022 το κέντρο γυναικολογικής Ογκολογίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προκειμένου η κεντρική Ελλάδα να έχει ένα κέντρο αναφοράς τόσο στην γυναικολογική ογκολογία όσο και στην προηγμένη γυναικολογική λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 λειτουργεί το ιατρείο του στο κέντρο της Λάρισας , στην οδό Παναγούλη 2 στον 4ο όροφο

Kotanidis Christos – advanced woman´s health care

WE CARE, WE CAN

Τρόποι επικοινωνίας

Τηλ 2410538988

Email [email protected], Website www.ckotanidis.gr

IG kotanidis.gynecology

Onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis