back to top
19.4 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΗ «χαρατογράφηση» του προεκλογικού τοπίου στο δήμο Τρικκαίων – Οι σταθερές, οι...

Η «χαρατογράφηση» του προεκλογικού τοπίου στο δήμο Τρικκαίων – Οι σταθερές, οι μεταβλητές και η… εικόνα από το μέλλον

Σχετικά Άρθρα

Στο Άγιο Όρος ο Νίκος Σακκάς

Ξαναφεύγει ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς ο οποίος, αυτή τη φορά, ετοιμάζεται για το Άγιο Όρος για προσευχή

Στις 28 Δεκεμβρίου ορκίζονται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, η οποία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς

Ειδικό συνεργάτη για θέματα αθλητισμού θα προσλάβει ο Νίκος Σακκάς – Τα τυπικά προσόντα και οι προθεσμίες της προκήρυξης

Τον πρώτο ειδικό συνεργάτη ετοιμάζεται να προσλάβει ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς

Η ολιγοήμερη απουσία του Σακκά και η safe επιλογή του Τάκη Παζαίτη

Στο… πόδι του η safe επιλογή του Τάκη Παζαίτη καθώς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθετε… κυανόκρανους ανάμεσα σε γραφεία αντιδημάρχων.

Ημ/νια:

Συγκεκριμενοποιείται το προεκλογικό τοπίο στο δήμο Τρικκαίων ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Στις ήδη υπάρχουσες υποψηφιότητες, προστέθηκε άλλη μία. Του ψυχιάτρου Αχιλλέα Οικονόμου που φιλοδοξεί να εκφράσει το λεγόμενο προοδευτικό χώρο αλλά και πέραν αυτού, μέρος της κοινωνίας που δεν εκφράζεται από τις υπάρχουσες αλλά και τις εν δυνάμει υποψηφιότητες.

Το προεκλογικό τοπίο χαρτογραφείται ως εξής:
Υποψηφιότητα Νίκου Σακκά
: Με δεδομένη την κληρονομιά Παπαστεργίου ο ίδιος επιχειρεί διεύρυνση με πρόσθετες υποψηφιότητες τόσο στο κεντρικό δημοτικό συμβούλιο όσο και στα κατά τόπους τοπικά συμβούλια. Η δυναμική των ανακοινώσεων νέων ονομάτων εκτιμάται από τους συνεργάτες του, ότι ενισχύει την υποψηφιότητά καθιστώντας τον αδιαμφισβήτητο φαβορί ενόψει των εκλογών.

Υποψηφιότητα Γιώργου Καίκη: Η δεύτερη σταθερά τον εκλογών με τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης να έχει ήδη ανακοινώσει τον βασικό πυρήνα των μελών του συνδυασμού του και τη φιλοδοξία για ποσοστά μεγαλύτερα εκείνων που συγκεντρώνει το ΚΚΕ, να δείχνει εφικτή να ικανοποιηθεί και στην πράξη.

Υποψηφιότητα Χρύσας Ντιντή: Η ίδια έχει ανακοινώσει την πρώτη εικοσάδα υποψηφίων και δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά την υποψηφιότητά της όχι όμως και το (επίσημο) τοπικό ΠΑΣΟΚ που δείχνει να προκρίνει την υποψηφιότητα Αχιλλέα Οικονόμου.

Υποψηφιότητα Αχιλλέα Οικονόμου: Ήταν η έκπληξη αυτής της προεκλογικής περιόδου. Το όνομά του δεν ήταν μεταξύ εκείνων που συζητήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο ίδιος τη Δευτέρα το πρωί, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του δημιουργώντας νέα δεδομένα στο δρόμο προς τις εκλογές. Προφανώς και η απήχηση και της συγκεκριμένης υποψηφιότητας θα κριθεί από τον αριθμό αλλά κυρίως τη δυναμική των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Ως προς αυτό υπάρχει ήδη ένα ντισαβαντάζ καθότι αυτοδιοικητικά και μη στελέχη του χώρου έχουν ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιοι από τον κ. Σακκά ενώ άλλα συζητούνται ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι της Νικολέτας Μπρουζούκη.

Εκτός των προαναφερθέντων υποψηφιοτήτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, υπάρχει και η… αναμονή κοινού από τη Νικολέτα Μπρουζούκη η οποία εξακολουθεί να κρατάει «κλειστά τα χαρτιά της». Η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της παράταξης Παπαστεργίου, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο διεργασιών που τη φέρουν ως ισχυρό αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα Σακκά. Επί του παρόντος, παίζει… καθυστερήσεις με τα ονόματα, ωστόσο που διέρρευσαν ως υποψήφιοι στο συνδυασμό της να είναι μία πρώτη παρακαταθήκη ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων για τις οποίες δεν υπάρχει, ωστόσο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εκλογές χωρίς αύριο…
Το έντονο ενδιαφέρον για τις εκλογές στο δήμο Τρικκαίων δεν περιορίζεται μόνο στο διακύβευμα του δήμου. Είναι παράλληλα και μία προβολή εικόνας από το μέλλον, ενόψει των εθνικών εκλογών του 2027 και της ανισορροπίας που έχει προκαλέσει στο τοπικό πολιτικό σύστημα (πρωτίστως στη Νέα Δημοκρατία) η υπουργοποίηση Παπαστεργίου με το σενάριο να γράφεται από τώρα με έντονο σασπένς αλλά χωρίς διαφαινόμενο happy end για όλους

Ροή Ειδήσεων

geogreen