back to top
32.6 C
Trikala
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΗ ProCredit Bank Ελλάδας & ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη...

Η ProCredit Bank Ελλάδας & ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία

Σχετικά Άρθρα

Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένη στην Πύλη

  Ένα αδέσποτο  σκυλί επιτέθηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Πύλη Το...

Ομόφωνο “ΟΧΙ” από τους δήμους Μετεώρων και Πύλης για αιολικά πάρκα

Σε ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Δήμου Πύλης και του...

Ημ/νια:

Με την παρουσία των κορυφαίων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης  , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της ProCredit Bank από κοινού με τον ΣΕΒΕ .

Με στόχο την ενδελεχή  ενημέρωση  των μελών επαγγελματικών φορέων & των δημοσιογράφων , ολοκληρώθηκε με την συνάντηση στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, ο  βασικός κύκλος παρουσιάσεων στο πλαίσιο  ενός  roadshow εξωστρέφειας της γερμανικής αναπτυξιακής  Τράπεζας ProCredit που ξεκίνησε πριν απο 18 μήνες στην Βόρεια & Κεντρική Ελλάδα .

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Procredit Bank Ελλάδος κ. Τέοντορ Μίλκοβ Καραϊβάνοφ , καλωσορίζοντας το επιχειρηματικό κοινό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση , τόνισε χαρακτηριστικά :

 

«Στέκομαι σήμερα εδώ – μετρώντας 9 χρόνια από την είσοδο του ομίλου ProCredit στην Ελλάδα – και είμαι περήφανος που δεν μιλάω πλέον για το τί  θα κάνουμε στο μέλλον, αλλά για πράγματα που ήδη πετύχαμε . Είμαστε ήδη  μία εδραιωμένη τράπεζα, με ξεκάθαρο σκοπό και όραμα να αναπτύξουμε τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα  και  η ίδια η αγορά μας δείχνει, ότι υπάρχει ανάγκη για μια τράπεζα σαν εμάς που συζητά τα επιχειρηματικά σας σχέδια, δίνει πρακτικές ιδέες και είναι δίπλα σας για να στηρίξει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και σε δύσκολες στιγμές.»

image.png

Ο κ. Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και συνδιοργανωτής της συνάντησης με το υψηλό επιχειρηματικό  ενδιαφέρον,  επεσήμανε :

 

 

«Ο ΣΕΒΕ συνεργάζεται για την ενημέρωση των μελών του με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση με την αναπτυξιακή τράπεζα ProCredit Bank, του διεθνούς τραπεζικού ομίλου ProCredit με έδρα την Γερμανία, που προσφέρει εξατομικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικούς πόρους σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Είναι σημαντικό γιά  την ελληνική  οικονομία ώστε οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οργανώσουν τα τις στρατηγικές ανάπτυξης τους εντός και εκτός Ελλάδας.»

image.png

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γιουτίκας που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, υπογράμμισε :

 

«Τα αποτελέσματα της  9χρονης ήδη παρουσίας  της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  στην Ελλάδα, με το μοναδικό φυσικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει δυναμικά  την στοχοπροσήλωσή της στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού η έμφαση που δίνει στην ενίσχυση της πράσινης ενέργειας και του  ψηφιακού εκσυγχρονισμού, ανταποκρίνονται  με μεγάλη πιστότητα, στις προτεραιότητες της δικής μας περιφερειακής μας οικονομίας.»

 

Η εκτενής  παρουσίαση του προφίλ , των ιδιαιτεροτήτων, των στοχεύσεων και ο  συνδυασμός   της τεχνολογίας με την  παραδοσιακή ταυτότητα που χαρακτηρίζουν την ProCredit Bank, έγινε από τους διευθυντές του υποκαταστήματος της τράπεζας κα Αγγελική Αρβανίτη και κ. Στέλιο Βλησίδη.

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις των συμμετεχόντων που απαντήθηκαν από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της Τράπεζας   αλλά και παρεμβάσεις με τις εξής δύο , άξιες να μνημονευθούν :

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης σε ερώτηση δημοσιογράφου  γιατί παρίσταται  στην εκδήλωση, είπε:

 

«Ήρθαμε απόψε εδώ να μάθουμε περισσότερα για την ProCredit Bank και  ελπίζουμε  να στηριχθούν επιτέλους οι επιχειρήσεις , να εκδηλωθεί  μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο ενδιαφέρον  από εκείνο που  αντιμετωπίζουμε με  το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα »

 

Ο κ. Γιώργος Μυλωνάς ,Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil , «έκλεισε» την εκδήλωση αφού μοιράστηκε με τους υπόλοιπους παρευρεθέντες , την εξαιρετικά θετική και μακράν των υπολοίπων  τραπεζών προσωπική εμπειρία από την συνεργασία του  με την ProCredit Bank σε άλλες  χώρες δραστηριοτήτων του  στο εξωτερικό .

 

Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Σαμολαδά & Ειρήνη Νικολοπούλου , υπεύθυνη  επικοινωνίας της ProCredit Bank στην Ελλάδα  .

 

Εδώ θα βρείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

https://we.tl/t-8TEGWKDhLE

 

Nωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα , ο Πρόεδρος  κ.Petar Slavov σε δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής & εκπροσώπους των σημαντικότερων μέσων μαζικής επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης αντάλλαξε απόψεις και ανέλυσε μαζί με άλλα στελέχη της ProCredit Bank τα σημεία κλειδιά διαφοροποίησης της  από τις υφιστάμενες τράπεζες με  έμφαση στο τρίπτυχο καινοτομία , πράσινη ενέργεια  και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

 

Λίγα λόγια για την ProCredit Bank Greece

 

Η «έξυπνη» ψηφιακή τράπεζα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες και είναι διαθέσιμη 24/7 για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη, με την υποστήριξη του έμπειρου προσωπικού της, αλλά και μέσω μίας προηγμένης, φιλικής στη χρήση, πλατφόρμας ebanking.

Μέλος του γερμανικού ομίλου ProCredit Holding, με έδρα την Φρανκφούρτη, διαθέτει δυναμική παρουσία σε 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, δραστηριοποιείται από το 2015 στην ελληνική αγορά, αλλάζοντας τα τραπεζικά δεδομένα.

Δίχως «ψιλά» γράμματα, με διαφάνεια, πελατοκεντρική προσέγγιση, ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, υλοποιεί με συνέπεια στις αξίες της υπεύθυνης τραπεζικής, το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ProCredit Bank βρίσκεται η υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύει, ότι η ανάπτυξή της είναι καθοριστική για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναγκαία συνθήκη για μία συνεχή μεγέθυνση της οικονομίας, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή.

 

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση

Μέσω της καταρτισμένης ομάδας της στην Ελλάδα, προσφέρει σε ιδιώτες, επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία αναβαθμισμένη και εξατομικευμένη εμπειρία, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία, δίνοντας πάντα έμφαση στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Οι υπηρεσίες της είναι ιδανικές τόσο για φυσικά πρόσωπα που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους όσο και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου λειτουργίας τους, στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

 

Οι αριθμοί για την Procredit Bank – Holding

Στοιχεία ενεργητικού 8 δις ευρώ – 45.000 επιχειρηματικοί πελάτες – 3.200 άτομα προσωπικό και 92% δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ.

 

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα

Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,με εκταμιευμένα  επιχειρηματικά  δάνεια μισό δις

 

Χρηματoδότηση «πράσινων» έργων

Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες, ανανεώσιμη ενέργεια, εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα και 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα & 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

 

Γιά περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την

Ειρήνη Νικολοπούλου , Υπεύθυνη Επικοινωνίας της τράπεζας στο irene.nikolopoulou@gmail.com 

 

*ProCredit Bank – Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:

Στέλιου Καζαντζίδη  47, Τ.Κ. 57001,

9o χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης

 

https://www.procreditbank.gr/

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis