25.6 C
Trikala
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΗ τοπική ανάγνωση του επικείμενου ανασχηματισμού: Τα σενάρια για Σκρέκα, Παπαστεργίου...

Η τοπική ανάγνωση του επικείμενου ανασχηματισμού: Τα σενάρια για Σκρέκα, Παπαστεργίου και Παπακώστα

Σχετικά Άρθρα

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας στον περιφερειακό της Τρικάλων – Καρδίτσας (φωτο)

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας οδηγού αυτοκινήτου...

Ποιος Τρικαλινός νεοδημοκράτης δηλώνει παρών για γενικός γραμματέας;

Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση έλεγε ο πρόεδρος Μάο, στον...

Γιατί δεν θα πέσουν οι τιμές

Στον Flash 99,4 fm στην Θεσσαλονίκη η Πολιτική και...

Ημ/νια:

Ο ανασχηματισμός μπορεί να πήρε παράταση λίγα 24ωρα ωστόσο, αυτός θα γίνει και θα είναι ευρύς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να καταλήξει στις επιλογές του αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα. Από τα μηνύματα της κάλπης, τα μηνύματα που θα εκπέμψουν οι επιλογές για το κυβερνητικό σχήμα, η αποτελεσματικότητά του και οι εσωκομματικές ισορροπίες τις οποίες μετά το πρόσφατο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αγνοήσει.

Με δύο υπουργούς από τα Τρίκαλα, είναι βέβαιο ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός έχει εκ των πραγμάτων, έντονο τοπικό ενδιαφέρον.

Η αρχικά εν θερμώ εκτίμηση, που έβαζε στο επίκεντρο της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος την ακρίβεια, υποχώρησε μετά την προσεκτική μελέτη των ευρημάτων των exit polls που έδειξαν ότι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες) οι οποίες ψήφισαν με συντριπτικά ποσοστά τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του περασμένου χρόνου, γύρισαν την πλάτη στο κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές λόγω τεκμηρίων, κόστους παραγωγής κλπ.

Η συγκεκριμένη πραγματικότητα σε συνδυασμό με την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη για την δυστοκία ενός μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ για το νομό για τον γάμο των ομόφυλων και την σοβαρότητα που έδειξε ο κ. Σκρέκας στη μάχη με την ακρίβεια, χωρίς λαϊκισμούς και εκπτώσεις στη σύγκρουση με οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, διαφοροποιούν τις εκτιμήσεις που συντείνουν ότι είτε θα παραμείνει στο ίδιο υπουργείο είτε θα μετακινηθεί σε άλλο δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά (εκτός των άλλων) την εργατικότητά του.

Στον έτερο υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, τις τελευταίες ώρες διακινείται (προφανώς με διαρροή από το Μαξίμου) η συγχώνευση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε μία τέτοια περίπτωση ως λογικοφανέστερη θεωρείται η περίπτωση ανάληψης από τον κ. Παπαστεργίου του νέου υπουργείου, δεδομένου ότι προέρχεται από την αυτοδιοίκηση (το Εσωτερικών έχει την αρμοδιότητα των Περιφερειών και των Δήμων και ο ίδιος θήτευσε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ) αλλά και επειδή επί ημερών της Νίκης Κεραμέως έγινε η περιβόητη διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων της αλλοδαπής.

Από τα σενάρια της υπουργοποίησης, δεν λείπει ούτε αυτή τη φορά, το όνομα της Κατερίνας Παπακώστα η οποία επέλεξε το δρόμο της «καλής στρατιωτίνας» δίνοντας δύσκολες μάχες για την παράταξη στις εξεταστικές επιτροπές (με τελευταία των Τεμπών), αλλά και ως εισηγήτρια νομοσχεδίων, ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα της ηγεσίας χωρίς να υπολογίσει το όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος.

Ωστόσο, η υπουργοποίηση της τελευταίας είναι συνάρτηση της παραμονής ή όχι των δύο προηγούμενων στο κυβερνητικό σχήμα αφού η κοινή (πολιτική) λογική λέει ότι δεν χωρούν τρεις Τρικαλινοί στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis