4.2 C
Trikala
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠόλη & ΠεριφέρειαΛάρισα: Σήμερα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

Λάρισα: Σήμερα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

Σχετικά Άρθρα

Ημ/νια:

Συναυλία Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την συμμετοχή και την επιμέλεια του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Η ανακοίνωσή τους:

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης στους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την συμμετοχή και την επιμέλεια του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και σύνθημα «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας / Να γίνει φως η αλληλεγγύη μας!». Θα διεξαχθεί στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Η συναυλία επιδιώκει να αναδείξει όλα τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών, των στεκιών αλληλεγγύης που στήθηκαν σε γειτονιές και χωριά, των σωματείων και των συλλόγων για 100% αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων αλλά και τον καλλιτεχνών που έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά και καταστροφή στον εξοπλισμό τους. Ταυτόχρονα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο ταμείο αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών όπως για παράδειγμα για αγορά χρωμάτων ώστε να βαφούν από την αρχή κατοικίες που έχουν πληγεί.

Για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την εξασφάλιση κλειστού χώρου της συναυλίας στη Λάρισα θα δημοσιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα γραπτό υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Για την οικονομική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πληγέντες θα διατίθεται κουπόνι των 5€ στο χώρο της Συναυλίας. Για του πληγέντες θα διατίθενται δωρεάν προσκλήσεις συμμετοχής.

H σειρά εμφάνισης με τις αλλαγές που έχουν γίνει ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι που φιλοξενούμε από άλλες πόλεις. Να δείξουμε όλοι κατανόηση για να βγει σε πέρας αυτή η μεγάλη παραγωγή.

Προσέλευση 5:00 μμ

Δραστηριότητα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας με θέμα την βιβλική καταστροφή στην Θεσσαλία

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας θα πλαισιώνει μουσικά την ώρα προσέλευσης του κόσμου καθώς και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των αλλαγών των σχημάτων στην συναυλία.

6:00 μμ

Στα πλαίσια της συναυλίας μας θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα για παιδιά κάτω των 13 ετών στο χώρο του Κηποθεατρου από ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το πρόγραμμα ξεκινά με το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» με 24μελή ορχήστρα, Evita & the Val Boys, Aladala Band, Τοξικά Απόβλητα

7:00 μμ

Ορχήστρα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τους Γιώργο Μαγαλιό, Γιάννη Κατσανούλη, Λευτέρη Γάλλο, Χρήστο Ανυφαντή, Θέμη Κοπαρανίδη, Παναγιώτη Σδράλη και ερμηνευτές τους : Μαρία Μπέλλου, Βασίλης Καρμίρη, Στέλιο Παπαδόντα, Δέσποινα Μαύρου, Νίκο Αλεξόπουλο, Σπύρο Μαγαλιό, Φώτη Παπανικολάου

Η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και ερμηνευτές: Μανώλη Φάμελλο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Τριανταφυλλίδη

Η αγαπημένη συνάδελφος Γιώτα Νέγκα μας έστειλε την παρακάτω δήλωση :

«Προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι κοντά σας στις 29 του Οκτώβρη στη Λάρισα. Στηρίζω όμως με το μυαλό και την καρδιά μου την συναυλία για αλληλεγγύη και διεκδίκηση. Γιώτα Νέγκα»

8:15 μμ

Ο συνάδελφος Δημήτρης Φωτίου από την Λάρισα θα αντικαταστήσει το μουσικό σχήμα “Χαονία” που μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα :

“Ευχόμαστε καλή και μεγάλη επιτυχία αύριο! Δυστυχώς λόγω ασθένειας της βασικής ερμηνεύτριας δεν προλαβαίνουμε να είμαστε αύριο μαζί σας όπως πολύ θα θέλαμε. Ευχόμαστε και θέλουμε να είμαστε μαζί σας σε ότι επόμενο αποφασιστεί. Καλή επιτυχία και πάλι!”

Στην συνέχεια Χορικός Διθύραμβος, Babo Koro

9:15 μμ

Sing Along, Θάνος Σταυρίδης και dRom, Ελένη Λαγού, ARGON, Βλάμηδες

Καλλιτέχνες προσφέρουν το merchandise τους (αναμνηστικά πιστοποιημένα προϊόντα της δουλειάς τους) ώστε να διακινούνται στους πάγκους που θα υπάρχουν στον χώρο της συναυλίας για την στήριξη του ταμείου Αλληλεγγύης. Μέχρι στιγμής οι : Hidden in the Basement, Shadeless Emperor, Minorfase, Τοξικά Απόβλητα, ARGON, Babo Koro, LoudMouse Crew Comics, Montay Apparel, Θανάσης Καραμπάλιος. Θα υπάρχουν επίσης και τα μπλουζάκια του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Αρκετοί συνάδελφοι για τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης λόγω αρκετών παραγόντων έχουν στείλει μηνύματα στήριξης όπως ο μουσικός παραγωγός και DJ Baghdad, o stand up comedian Αριστοτέλης Ρήγας, οι μπάντες Gravity Zero, ΕΝΑΛΛΑΞ, οι Χαονία, η Νατάσα Μποφίλιου, η Γιώτα Νέγκα, η Δέσποινα Δελή και η Σοφία Χρόνη.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών. Επίσης με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, συνολικά του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των παραρτημάτων του όπως και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας με μια συμβολική παρέμβαση για την σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού που μας συγκλονίζει όλους τις τελευταίες μέρες.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην στήριξη, την συμμετοχή του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών στην συναυλία όπως και του ΚΕΘΕΑ! Η συναυλία μας πραγματοποιείται παράλληλα με τις συναυλίες αλληλεγγύης και διεκδίκησης σε Καρδίτσα και Νάουσα σήμερα.

Ροή Ειδήσεων