back to top
26.5 C
Trikala
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠόλη & ΠεριφέρειαΜεΡΑ 25 Τρικάλων: Τράπεζες: Τετραπλό έγκλημα με έξι δράστες

ΜεΡΑ 25 Τρικάλων: Τράπεζες: Τετραπλό έγκλημα με έξι δράστες

Σχετικά Άρθρα

Παλαμάς Καρδίτσας: ΙΧ έπεσε σε αρδευτικό κανάλι – Νεκρός ο οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 76χρονο άνδρα σημειώθηκε τις πρώτες...

Τα μαγικά παράλια της Λάρισας: Σπάνιο ταίριασμα βουνού και θάλασσας

Τρία βουνά, χωριά με ιστορία αιώνων και ορισμένες από...

Τριήμερο συναυλιών από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Τρεις συναυλίες διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων το τριήμερο...

Ημ/νια:

Μια ιστορία διαχρονικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού

Σε λίγες μέρες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα πουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές τις μετοχές των «ελληνικών» τραπεζών που έλαβε από το 2011 ως αντάλλαγμα των €46 δις που δανείστηκε εκ μέρους των πολιτών για να διασώσει τους τραπεζίτες (όχι απλά τις τράπεζες). Από τότε, εκτός από αυτά τα 46 δις επιβαρυνθήκαμε και με ακόμα €13,6 δις τόκους προς τους ξένους δανειστές του (EFSF-ESM). Συνολικά, οι πολίτες χρεώθηκαν €59,6 δις υπέρ των τραπεζιτών.

Σήμερα, το συνολικό έσοδο από τη πώληση των τραπεζικών μετοχών που κράτησε το ΤΧΣ, ανέρχεται το πολύ στα €3,1 δις. Με απλά λόγια, το Δημόσιο και οι πολίτες χάνουν το…95% των δισεκατομμυρίων που δανειστήκαμε από την τρόικα υπέρ των τραπεζιτών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο πλαίσιο της διάσωσης των τραπεζιτών, το Δημόσιο έχει δεσμευτεί (υπό την Δαμόκλειο Σπάθα της τρόικας) να ΜΗΝ εισπράξει από τις τράπεζες στο μέλλον φόρους περίπου €8 δις. Αυτή η υπόσχεση μη είσπραξης νόμιμων φόρων έχει μάλιστα τιτλοποιηθεί και ονοματιστεί ως «πίστη αναβαλλόμενου φόρου» ή DTC (deferred tax credits). Αυτά τα DTC, που δεν είναι σήμερα παρά αέρας κοπανιστός, αποτελούν το μισό «κεφάλαιο» των τραπεζών και μάλιστα με τη βούλα της αμαρτωλής ΕΚΤ!

Έτσι, συνολικά, αν ληφθούν υπόψη και τα DTC, οι πολίτες δώσαμε €67,6 δις στους τραπεζίτες και εκείνοι θα μας επιστρέψουν τα €3,1 δις!

«Not bad», που θα έλεγαν και οι της Γουόλ Στριτ.

Τα τέσσερα εγκλήματα των κ.κ. Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Τσίπρα και Μητσοτάκη:

Έγκλημα 1ον: Χάρισαν €46 δις (συν οι τόκοι €13,6 δις) σε τραπεζίτες χωρίς να έχουν εκκαθαριστεί τα κόκκινα δάνειά τους (κάτι που εξασφάλιζε ότι τα χρήματα αυτά θα χαθούν, καθώς τα κόκκινα δάνεια μιας τράπεζας λειτουργούν ως μαύρες τρύπες για τα κεφάλαιά τους).

Έγκλημα 2ον: Οι μετοχές που έλαβε το Δημόσιο σε αντάλλαγμα αυτών των δισεκατομμυρίων δεν του έδιναν ψήφο στις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών, με αποτέλεσμα το Δημόσιο που είχε την πλειοψηφία των μετοχών, να μην έχει λόγο στην διοίκηση – την οποία κράτησαν οι τραπεζίτες που φαλίρισαν τις τράπεζες. Μάλιστα, οι μετοχές αυτές πέρασαν στο ΤΧΣ του οποίου τον έλεγχο δεν τον είχε το Δημόσιο (που έβαλε τα λεφτά) αλλά η… τρόικα. [Σημ. Τα στελέχη του ΤΧΣ, με παρέμβαση της τρόικας, λάμβαναν, και λαμβάνουν, μισθούς τριπλούς και τετραπλούς των πρωθυπουργών μας!]

Έγκλημα 3ον: Το Δημόσιο υποσχέθηκε την μη είσπραξη νόμιμων φόρων χωρίς κανένα αντάλλαγμα για τους πολίτες της χώρας.

Έγκλημα 4ον: Η κυβέρνηση λέει ότι η χώρα πετάει. Οι τράπεζες αυξάνουν την κερδοφορία τους λόγω αύξησης επιτοκίων δανεισμού την ώρα που καθηλώνουν σε γελοία επίπεδα τα επιτόκια καταθέσεων. Άρα, οι μετοχές των τραπεζών, λογικά, θα ανέβουν. Τότε γιατί «ξεσκαρτάρει» το ΤΧΣ τις μετοχές του Δημοσίου και δεν τις κρατά μέχρι να ανέβουν, ώστε να πάρει πίσω έστω κι ένα μικρό ποσοστό της ζημιάς των πολιτών; Η απάντηση είναι ότι έτσι απαιτούν οι «θεσμοί», η τρόικα.

Κατά τα λοιπά …«βγήκαμε από τα Μνημόνια!!!»

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στα συστημικά κόμματα και στα ΜΜΕ. Δεν θα ακούσετε όμως κουβέντα για όλα αυτά, ούτε από αυτά , ούτε από τα κόμματα στη Βουλή.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis