Η δικηγόρος και δημοσιογράφος Αλεχάντρα Ροντρίγκεθ στέφθηκε νικήτρια των καλλιστείων Μις Μπουένος Άιρες στα 60 της και έγινε η πρώτη στην ιστορία των καλλιστείων που κερδίζει τον τίτλο σε αυτή την ηλικία.

Η 60χρονη καλλονή αμφισβήτησε έμπρακτα τα στερεότυπα ομορφιάς και κατάφερε να κερδίσει σε καλλιστεία διαγωνιζόμενες που θα μπορούσαν να είναι κόρες της.

«Είμαι ενθουσιασμένη που εκπροσωπώ αυτό το νέο παράδειγμα στα καλλιστεία ομορφιάς, επειδή εγκαινιάζουμε ένα νέο στάδιο, στο οποίο οι γυναίκες δεν είναι μόνο φυσική ομορφιά, αλλά ένα άλλο σύνολο αξιών. Είμαι η πρώτη αυτής της γενιάς που ξεκινάει με αυτό», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της στον Τύπο.

Όσο για τους λόγους που ώθησαν τους κριτές να την επιλέξουν, η Ροντρίγκεθ ανέφερε ότι «είδαν την αυτοπεποίθησή μου και το πάθος μου να εκπροσωπήσω τις γυναίκες της γενιάς μου».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Independent», η Ροντρίγκεθ δεν είναι η μόνη που αψηφά τα ηλικιακά πρότυπα ομορφιάς στα καλλιστεία. Η 47χρονη Χάιντι Κρουθ διεκδικεί να εκπροσωπήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία στα καλλιστεία Miss Universe 2024.

Τα καλλιστεία Μις Υφήλιος θα διεξαχθούν στο Μεξικό στις 24 Σεπτεμβρίου.