11 C
Trikala
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΝέο μπαράζ απολύσεων και παραιτήσεις στον μιντιακό όμιλο του Αχιλλέα Νταβέλη

Νέο μπαράζ απολύσεων και παραιτήσεις στον μιντιακό όμιλο του Αχιλλέα Νταβέλη

Σχετικά Άρθρα

Μείον πέντε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ…

Καλά πήγε η διάσπαση για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αφού, προς ώρας, από τα 1.200 περίπου, εγγεγραμμένα μέλη, έστειλαν επιστολή αποχώρησης μόνο πέντε.

Παππούς έγινε ο Τάκης Σαράντης

Παππούς έγινε ο γνωστός επιχειρηματίας (πρόεδρος των Ελληνικών Γαλακτοκομείων...

Δωρεάν σίτιση για τους πλημμυροπαθείς από τον δήμο Φαρκαδόνας

Αίτηση στο δήμο Φαρκαδόνας μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από τους πληγέντες για δωρεάν σίτιση

Ο δήμος Μετεώρων συνεργάζεται με την “ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ SALENTO” στην κάτω Ιταλία

Μία από τις πολύ σημαντικές δράσεις του τομέα τουρισμού...

Ημ/νια:

Νέο μπαράζ απολύσεων σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον εκδοτικό οργανισμό «21Admedia» του Λαρισαίου επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη.

Οι απολύσεις αφορούσαν δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό, από το λίγο που είχε απομείνει σε σχέση με το αρχικό ξεκίνημα και λειτουργούσε ως τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ομίλου. Στις απολύσεις προστέθηκαν και παραιτήσεις στελεχών στους οποίους φέρεται να προτάθηκε αναπροσαρμογή των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά και της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Νίκης Καραΐσκου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει θέση στο γραφείο τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας από το νέο έτος.

Ανάμεσα στους απολυθέντες και ο Αθηναίος δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης καθώς το στούντιο του formedia tv στην πρωτεύουσα έκλεισε. Οι νέες απολύσεις έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία σε άτομα τα οποία είχαν ξεκινήσει εκπομπή στο κανάλι μόλις πριν από μερικές ημέρες. Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως θα διατηρηθεί ένα δελτίο ειδήσεων και θα δουλεύει γι’ αυτό το ελάχιστο δυνατό προσωπικό.

Η λειτουργία του εκδοτικού ομίλου «21Admedia» του Αχιλλέα Νταβέλη ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου του 2022 με μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Divani Palace που παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και στην οποία παρέστη το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της Λάρισας και όχι μόνο. Η ίδρυση του ομίλου παρουσιάστηκε ως το δημοσιογραφικό – επιχειρηματικό εγχείρημα που θα άλλαζε τον χάρτη των ΜΜΕ της περιφέρειας μπαίνοντας δυναμικά – όπως τονίστηκε – στην καθημερινότητα της Θεσσαλίας. Περιελάμβανε τηλεοπτικό σταθμό, ραδιοφωνικό σταθμό, καθημερινή εφημερίδα και ενημερωτικό site. Media που αποτελούσαν δέλεαρ εκείνη την περίοδο για τους εργαζόμενους στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Διαφήμιση

Η εφημερίδα «Πολιτεία» πρωτοκυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου του 2022 αλλά γρήγορα αποδείχθηκε μία μη επιτυχής έκδοση η οποία δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα στον τοπικό τύπο, καθώς μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών από την έκδοσή της, είχαν απολυθεί από τον εκδότη οι δημοσιογράφοι που τη σχεδίασαν Μαρίνα Αποστολοπούλου και Γιάννης Σιούλας και σταδιακά όλο το υπόλοιπο προσωπικό μέχρι τέλος του 2022. «Κυκλοφορεί» διαδικτυακά ως τις ημέρες μας προσφερόμενη δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να εγγραφεί συνδρομητής της, προφανώς για να υπηρετηθεί το επενδυτικό σχέδιο που χρηματοδότησε μέσω κονδυλίου του υπουργείου Ανάπτυξης το όλο εγχείρημα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργεί ως απλός αναμεταδότης του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, το ενημερωτικό site μετά τις τελευταίες απολύσεις «αφυδατώθηκε» δημοσιογραφικά και ο τηλεοπτικός σταθμός σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του ομίλου στους απολυθέντες εργαζόμενους, θα έχει μόνον δελτίο ειδήσεων.

Πριν πάντως ανακοινώσει τις απολύσεις στον δικό του μιντιακό όμιλο, ο κ. Νταβέλης είχε εμφανιστεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, ως εκπρόσωπος του μιντιακού ομίλου που «ελέγχει» ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα μέσα ενημέρωσης pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr (orthodoxia news agency) pemptousia.fm προκειμένου τα μέσα αυτά να καταστούν βιώσιμα.

Ροή Ειδήσεων

geogreen