back to top
14 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝίκος Πλακιάς για τα Τέμπη: «Βρέθηκαν πράγματα των κοριτσιών μετά από 10...

Νίκος Πλακιάς για τα Τέμπη: «Βρέθηκαν πράγματα των κοριτσιών μετά από 10 μήνες»

Σχετικά Άρθρα

Οι τρεις λέξεις του president Κουτσονάσιο για τον Μητσοτάκη

  Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων όχι μόνο υποδέχθηκε τον...

Εκ δεξιών του Ανδρουλάκη ο Γιώργος Οικονόμου στη Βαρβάκειο!

Ρόλος στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών και μάλιστα κεντρικό,...

Ημ/νια:

Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τις δύο κόρες και την ανιψιά του, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία. Ο πατέρας και θείος που μέσα του πλέον εκτός από θλίψη έχει και πολύ θυμό μίλησε στο Newsbomb.gr για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής ώστε να το φτάσουν στο τέλος και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Το πόρισμα είναι αναμενόμενο από την πρώτη ημέρα κιόλας. Αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει και είδαμε ότι είναι μια παρωδία. Στείλαμε υπογεγραμμένο υπόμνημα από 25 οικογένειες για να σταματήσει η Εξεταστική και ο κύριος Μαρκόπουλος το απέρριψε. Δεν μας άκουσαν. Αναμενόμενο… ξέπλυμα πολιτικών, καμία ευθύνη και πάνε να τα φορτώσουν όλα στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Αθλιότητες όλα. Άτοπα εντελώς».

«Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α – Το συμπληρώσαμε το παζλ»
Ο κύριος Πλακιάς αναφέρθηκε και στο μπάζωμα που έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στον Ευαγγελισμό και οι πολιτικοί ανέφεραν ότι έπρεπε να γίνει για να πατήσουν τα γερανοφόρα οχήματα και να σηκώσουν τα βαγόνια.

«Τα γερανοφόρα που μπήκαν είναι παντός καιρού με λάσπες και χιόνια και το μπάζωσαν. Τα σήκωσαν… έπρεπε να τα μεταφέρουν 15 χιλιόμετρα μακριά ή έπρεπε να τα έχουν δίπλα; Πώς έγινε αυτό χωρίς εισαγγελική παρέμβαση; Ανενημέρωτος ο Πρωθυπουργός. Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α. Όλοι ασχολούνταν με το μνημόσυνο και θρήνους και εμείς από τον τρίτο μήνα σηκωθήκαμε από τα κρεβάτια μας και ψάχναμε τα αίτια του δυστυχήματος. Εμείς το συμπληρώσαμε το παζλ. Η μάχη θα γίνει στα δικαστήρια θα τους κάψουμε όλους»

Ο Νίκος Πλακιάς πλέον έχει αρκετό θυμό μέσα του και η λύπη έγινε οργή…

«Νομίζουν ότι θα είναι μια ζωή προστατευόμενοι. Όταν φύγουν από αυτό το αξίωμα με μη επανεκλογή ή άρση ασυλίας, θα μηνυθούν άπαντες. Είμαστε εδώ»

«Εστιάτορας είμαι. Είναι δυνατόν να γνωρίζω περισσότερα από τους πολιτικούς; Θα έπρεπε να είμαι στο κοιμητήριο και να θρηνώ τα παιδιά μου, όχι να γίνομαι ρεπόρτερ και αστυνομικός, όχι να πληρώνουμε εμείς πραγματογνώμονα. Σε ένα άλλο κράτος θα το έκαναν;»

Σχετικά με την έκθεση των πραγματογνωμόνων και την ύπαρξη ενός έξτρα βαγονιού στην εμπορική αμαξοστοιχία ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε ότι «στην υπόθεση είναι μπλεγμένοι διάφοροι πραγματογνώμονες και οι απόψεις διίστανται. Δεν πιστεύω στην ύπαρξη 14ου βαγονιού, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Οι 1.300.000 φτάνουν στις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου – Επόμενο βήμα οι δικαστικές μάχες

Πλέον οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 1.324.493 και ο στόχος είναι οι 1.500.000. Η Μαρία Καρυστιανού ως πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών από τα Τέμπη στις 18 Μαρτίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

«Στις αποσκευές βρίσκονται 1.300.000 υπογραφές. Ευελπιστούμε να ακουστεί σε όλο το Ευρωκοινοβούλιο και μακάρι να είναι παρών και η πρόεδρος. Ευελπιστούμε από την Ευρώπη να μας ακούσει για τη βουλευτική ασυλία και οι πολιτικοί να δικάζονται και να έρχονται στα δικαστήρια»

Για το πότε θα ξεκινήσουν οι «μάχες» των συγγενών στα δικαστήρια ο κύριος Πλακιάς ενημέρωσε ότι ευελπιστούν για Ιούλιο αλλά μάλλον θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

«Μάλλον επειδή ο ανακριτής κάλεσε κι άλλα άτομα δεν θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Μακάρι τον Ιούλιο αλλά πιστεύουμε από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, γύρω στις εβδομήντα συνεδριάσεις. Αν δεν πάρουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών δικαστηρίων δεν θα πάμε στα Ευρωπαϊκά. Ετοιμαζόμαστε ευρωπαϊκά κατά πολιτικών προσώπων και για οικονομικά αδικήματα»

Ο κ. Πλακιάς έχει κάνει μήνυση κατά του κ. Αγοραστού για τα ευρήματα που αφορούσαν τα παιδιά του. Όπως αποκάλυψε στο Κουλούρι βρέθηκαν πράγματα των κοριτσιών μετά από 10 μήνες. Με πήρε τηλέφωνο ο εισαγγελέας για να πάω να πάρω τα πράγματα των παιδιών μου.

Για τον Νίκο Πλακιά ο προορισμός είναι ένας… να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι! Πλέον κυριαρχεί ο θυμός, δεν μπορεί να κλάψει, δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσο θυμό που έχει. «Δεν θα ησυχάσουμε. Μας θυμώνουν, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Είμαστε αποφασισμένοι δεν θα σταματήσουμε. Έχω και τα τρία πράγματα που χρειάζονται. Υπομονή, χρήμα και χρόνο. Δεν θα σταματήσω. Ο όρκος είναι ένας. Δεν θα ανοίξει αστικό δικαστήριο εάν δεν δούμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες. Σκοπός είναι όλοι οι υπεύθυνοι να ξέρουν ότι η ζημιά δεν είναι μόνο η φυλακή. Φοβούνται μην χάσουν την ονειρεμένη ζωή τους. Να τα ξεχάσουν. Δέσμευση περιουσιών κατά παντός υπευθύνου»

 

Πηγή: newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

geogreen