back to top
21.5 C
Trikala
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΌλγα Μαρκογιαννάκη: Είμαι εδώ για να δώσω τη μάχη της γενιάς μου...

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Είμαι εδώ για να δώσω τη μάχη της γενιάς μου στην Ευρώπη

Σχετικά Άρθρα

Η «δική μας» Όλγα Μαρκογιαννάκη αυτή την Κυριακή στο Μουσείο Τσιτσάνη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη θα μιλήσει την Κυριακή στις 11...

Ποια είναι η Όλγα Μαρκογιαννάκη –Τριγώνη που θα σύντομα θα απασχολήσει (και) τους Τρικαλινούς;

Το όνομα Όλγα Μαρκογιαννάκη μπορεί να μην λέει (ακόμη) πολλά στους Τρικαλινούς, ωστόσο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους απασχολήσει και δη τους ΠΑΣΟΚογενείς.

Ημ/νια:

“Με τη στήριξη σας θα μπορέσω να σας εκπροσωπήσω στην Ευρώπη. Για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι φίλοι και οι συγγενείς μας.

Είμαι εδώ για να δώσω μια μάχη της γενιάς μου. Να προσφέρω με τις γνώσεις μου. Να εκπροσωπήσω όλους αυτούς που πιστεύουν σε μία καλύτερη Ελλάδα. Όλους αυτούς που πιστεύουν σε μία καλύτερη Ευρώπη.”

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που μοιράζεται με τους πολίτες που κατοικούν σε κάθε γωνιά της χώρας, πολλές απ’ τις οποίες πρόλαβε να επισκεφτεί αυτή την προεκλογική περίοδο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Μια προεκλογική περίοδος που για την ίδια υπήρξε γόνιμη και αποδοτική καθώς συναντήθηκε με πάρα πολλούς πολίτες, τους άκουσε, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις προτεραιότητες του, συζήτησε μαζί τους και τους εξήγησε γιατί σ’ αυτές τις εκλογές είναι σημαντικό να υπερψηφιστεί και να ενισχυθεί το κόμμα που πιστεύει σταθερά σε μια Ευρώπη που θα είναι για όλους και όχι για τους λίγους, που θα στέκεται αποτελεσματικά δίπλα στον κάθε πολίτη της και θ΄ ανταποκρίνεται στις πραγματικές του ανάγκες.

Οι δύο κόσμοι της Ευρώπης
“Oι Ευρωεκλογές δεν είναι μια απλή εκλογική διαδικασία. Αντιπαρατίθενται δύο κόσμοι, δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια.”, τόνισε η Όλγα Μαρκογιαννάκη και υπογράμμισε ότι: “Από τη μια, υπάρχει ο κόσμος της αυστηρής λιτότητας, των ανισοτήτων που οξύνθηκαν, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των λίγων και των ισχυρών απέναντι στους πολλούς και τους ασθενέστερους, που έκλεινε τα μάτια στον τουρκικό αναθεωρητισμό και τις συνεχείς προκλήσεις του Ερντογάν, που απαξιώνει και υπονομεύει ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια το περίφημο κοινωνικό κράτος της Ευρώπης, που προτιμά μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς γεωπολιτική ισχύ, να παρακολουθεί αμέτοχη και ανήμπορη τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την αιματοχυσία στη Γάζα, που άφησε στο έλεος της κλιματικής αλλαγής και των εξ Ανατολών ανταγωνιστών τους Ευρωπαίους αγρότες.

Απέναντι στέκεται ένας άλλος κόσμος, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο είναι μέλος, σταθερά και αταλάντευτα, το Κίνημά μας, που έχει στην ιστορική του κληρονομιά τη θεμελίωση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη των ασθενέστερων, το όραμα μιας ενιαίας κοινότητας που δεν αφήνει κανέναν πίσω, που έχει ως προτεραιότητα ότι μια πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα προέλθει από τα προνόμια στους λίγους και ισχυρούς, αλλά από τις ίσες ευκαιρίες σε όλους, που μπαίνει μπροστά και τολμά να βάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όπως έγινε πριν από τρία χρόνια με την πρωτοβουλία του Προέδρου μας και τότε ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.

Δυστυχώς όμως σήμερα η κυριαρχία της συντήρησης έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ που κάνει τον κόσμο να γυρίζει την πλάτη στις Βρυξέλλες.

Όμως, οι Βρυξέλλες είναι πολύ πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. Το 80% των αποφάσεων που λαμβάνονται εκεί έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα μας. Για αυτό πρέπει να συμμετέχουμε και να στείλουμε προοδευτικές φωνές να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη.”

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis