back to top
23.1 C
Trikala
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΠεριοδεία Πέτρου Κόκκαλη και Φώτη Καψάλη στο Δήμο Φαρκαδόνας (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία Πέτρου Κόκκαλη και Φώτη Καψάλη στο Δήμο Φαρκαδόνας (ΦΩΤΟ)

Σχετικά Άρθρα

Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη: Έρχεται η Λατινοπούλου στα Τρίκαλα!!!

Αναμφίβολα από τις εκπλήξεις και τα πιο συζητημένα πρόσωπα...

Φίδι δάγκωσε αστυνομικό στα Τρίκαλα – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται τρικαλινός αστυνομικός μετά από...

Πατέρας ανήλικου παιδιού ο νεκρός στο εργοτάξιο – Είχε χάσει τη σύζυγό του

Σοκ επικρατεί στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο εργαζόμενου...

Εσπερινός στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Γόμφων

  Παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κων/νου Μαράβα   Πολύς κόσμος παραβρέθηκε την...

Ημ/νια:

Σε απόγνωση οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια να συνεχίσουν τη ζωή τους

Ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησαν κοινή περιοδεία στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Επισκέφτηκαν τη λαϊκή αγορά στην Οιχαλία, το χωριό καταγωγής του Φώτη Καψάλη, στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή και μέλη της δημοτικής αρχής. Ακολούθως συνομιλήσαν με εκπροσώπους της Κίνησης Ανασυγκρότησης Δ. Φαρκαδόνας και συμμετείχαν σε μια ανοικτή συζήτηση με τους παριστάμενους κατοίκους. Τέλος επισκέφτηκαν το Κεραμίδι όπου ενημερώθηκαν για την αδράνεια και τη στασιμότητα στην παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς κατοίκους από τους Προέδρους των κοινοτήτων Κεραμιδίου Τρικάλων και Βλοχού Καρδίτσας.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν οι τραγικές καθυστερήσεις στην κρατική αρωγή που αντιμετωπίζουν οι πολίτες προσπαθώντας να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους. Το κράτος πρακτικά οκτώ μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, ούτε έχει αποζημιώσει τους κατοίκους, ούτε τους έχει βοηθήσει να συνεχίσουν τη ζωή τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αντίθετα, διαρκώς ανακοινώνει μέτρα και μελέτες, αντί ενός συνεκτικού και άμεσα εφαρμόσιμου σχεδίου θωράκισης, επανεκκίνησης και αναγέννησης της περιοχής.

Σε όλες τις συζητήσεις ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης, έκανε λόγο για την ανάγκη ενός κεντρικού σχεδιασμού, ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ», καθώς οι ασφαλιστικές και λοιποί ιδιώτες δεν μπορούν πρακτικά να αναλάβουν ένα τέτοιο βάρος και να εγγυηθούν την πλήρη αποκατάσταση, φέρνοντας παραδείγματα από φυσικές καταστροφές άλλων χωρών. Ο ίδιος τόνισε ότι η ύπαρξη ενός πράσινου κόμματος στην Ευρωβουλή θα αποτελέσει τεράστιο μοχλό πίεσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ενώ παραλαμβάνοντας τα αιτήματα των κατοίκων τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να κυριαρχεί το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το γεγονός να μην λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων κατά τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, από την πλευρά του τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενισχυθεί για να μπορέσει να παρέμβει αυτόνομα, να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής, όπως συμβαίνει σε πολλούς ευρωπαϊκούς δήμους. Οι κάτοικοι του δήμου, εξακολουθούν να μένουν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση της Φαρκαδόνας είναι δυστοπική, ενώ χαρακτήρισε ντροπή για ένα ευρωπαϊκό κράτος να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι καταστροφές που προκάλεσε ο Daniel θα είχαν αποφευχθεί εάν γινόταν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προστασίας μετά τον Ιανό. Σήμερα, οκτώ μήνες μετά τον Daniel ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία της περιοχής σε ενδεχόμενα νέα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Φώτης Καψάλης, δεσμεύτηκαν ότι θα αγωνιστούν για την προώθηση των αιτημάτων των κατοίκων στην Ευρωβουλή. Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα ανοίξουν τον δρόμο για ένα κράτος δίπλα στις ανάγκες του πολίτη.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis