back to top
38.3 C
Trikala
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΠεριοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στα Τρίκαλα

Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στα Τρίκαλα

Σχετικά Άρθρα

Ημ/νια:

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησε περιοδεία στα Τρίκαλα και συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων, Χριστούλα Ντιντή.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η μεγάλη πρόκληση αποκατάστασης των ζημιών του Ντάνιελ που πρέπει να συνδυαστεί και με την αναπτυξιακή πολιτική στην περιοχή ώστε να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η τοπική οικονομία και να παράγει αποτελέσματα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο Φώτης Καψάλης τόνισε ότι εκτός από το ζητούμενη της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που είναι κοινό σα κάθε τόπο, οι ανάγκες της Θεσσαλίας και ειδικά των Τρικάλων είναι να στηριχθεί συνολικά η οικονομία και οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και ερημώσει ακόμα περισσότερο η περιφέρεια.

Ακολούθησε συνάντηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, Δημήτρη Δαλαμάγκα, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες υποστήριξης της διαβίωσης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες κάθε κρίσης. Η νέα περιφερειακή αρχή έχει ως στόχο να αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια οι κατάλληλες δομές υποστήριξης αλλά και ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο. Η προσπάθεια αρχικά επικεντρώνεται στις μονογονεϊκές οικογένειες, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ειδικές παρεμβάσεις σχεδιάζονται για τους ρομά και τους μετανάστες.

Τέλος ο Φώτης Καψάλης περιόδευσε στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, όπου συνομίλησε με πολλούς παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές. Κοινή συνισταμένη για πολλοστή φορά ήταν η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, η μείωση των πωλήσεων στους πάγκους της λαϊκής και η μεγάλη ανατροπή στη σχέση κόστους οφέλους που βιώνουν οι επαγγελματίες, είτε είναι παραγωγοί οι ίδιοι είτε είναι μεταπωλητές.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, τόνισε ότι αν και η αύξηση των τιμών είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, οι συνέπειες στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιες λόγω των εξαιρετικά χαμηλών εισοδημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών. Ακόμα και η ελάχιστη άνοδος τιμών στα βασικά προϊόντα στην Ελλάδα σημαίνει για τους περισσότερους στέρηση ακόμα και βασικών αγαθών, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται ή κινδυνεύει να βρεθεί σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Η κατάσταση αυτή απειλεί την κοινωνική ειρήνη και συνοχή και πρέπει άμεσα να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων.

Στις 9 Ιουνίου, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι πρέπει να τεθούν κανόνες που να προστατεύουν την πλειοψηφία από αθέμιτες πρακτικές. Οι ψευτοδικαιολογίες τελείωσαν. Στις 9 Ιουνίου οφείλουμε να κινητοποιηθούμε για να Πάμε από την Αρχή και να Πάμε Αλλιώς.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis