back to top
37 C
Trikala
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠόλη & ΠεριφέρειαΠεριοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στην Καρδίτσα

Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στην Καρδίτσα

Σχετικά Άρθρα

“Έφυγε” από την ζωή 52χρονη, μητέρα δυο παιδιών, από το Στεφανοβίκειο

Σοκ έχει προκαλέσει στο Στεφανοβίκειο η είδηση για τον...

Συνελήφθη Τρικαλινός χθες βράδυ με κοκαΐνη

Συνελήφθη, χθες (20-06-2024) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς...

Τροχαίο με τραυματισμό ηλικιωμένου στο κέντρο των Τρικάλων

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην...

Ημ/νια:

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησε περιοδεία στην Καρδίτσα όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Τέλιο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και η περιφέρεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων, λόγω του συγκεντρωτισμού που υπάρχει στην οργάνωση του ελληνικού κράτους ιδίως σε ότι αφορά τη ροή των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Φώτη Καψάλη ότι η αποκατάσταση των ζημιών από το Daniel στην ΠΕ Καρδίτσας όπως και οι προληπτικές παρεμβάσεις προστασίας προχωράει με το 70% των αναγκαίων αναχωμάτων να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ένας κατάλληλςο σχεδιασμός σε περιοχε΄ς γύρω από ποτάμια που έχουν επιχωματωθεί και να κατασκευαστούν νέα φράγματα σε ημιορεινές περιοχές προκειμένου να είναι δυνατή η συγκράτηση μεγάλων όγκων νερού. Τέλος και στην περιοχή της Καρδίτσας εξελίσσεται σε μγάλο πρόβλημα το φαινόμενο brain drain καθώς όλο και περισσότεροι νέοι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δυνατότητες επιλέγουν να αναζητήσουν σε άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας επαγγελματική αποκτάσταση.

Ο Φώτης Καψάλης συνεχάρη στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη τη νέα περιφερειακή αρχή για την προσπάθεια που καταβάλει να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προστατευτεί η Θεσσαλία από αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον παρά τα εμπόδια που τίθενται από την κεντρική κυβέρνηση και τη γραφειοκρατία. Τόνισε ότι το brain drain θα αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει άλλη οργάνωση της εθνικής οικονομίας ώστε να μπορεί να παράγεται πλούτος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε ότι αφορά τέλος τις πρακτικές εξαφάνισης πχ των ποταμών, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα πολλά έγιναν λάθος και είναι περισσότερο από ποτε΄αναγκαία η εθνική πράσινη συμφωνία που προτείνει το ΚΟΣΜΟΣ για να προστατευτεί και να αναγεννηθεί ο τόπος, για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και για να βελτιωθεί η ζωή όλων.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ επισκέφτηκε την Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. Καρδίτσας όπου και συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Ευάγγελο Σακελλαρίου αλλά και με το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας για το έργο και τις δράσεις της σχετικά με ευρωπαϊκά προγράμματα (κοινωνική καινοτομία), για την αγροτική παραγωγή, την προστασία περιοχών Natura, τη βιώσιμη ενεργειακή πολιτική, τα κοινωνικά προγράμματα με άστεγους, την αλληλέγγυα και συνεργατική επιχειρηματικότητα, αλλά και για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση επίσης αναδείχτηκαν γενικότερα θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών και προτεραιοτήτων, ενώ ο Φώτης Καψάλης, τόνισε ότι στις ευρωεκλογές θα έπρεπε ο δημόσιος διάλογος να περιστρέφεται γύρω από το ενεργειακό, το προσφυγικό, τις σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας, τα ζητήματα διεθνούς ειρήνης, τις παθογένειες που κρατούν καθηλωμένη την Ελλάδα και όχι οι συζητήσεις που κυριαρχούν και περισσότερο αποπροσανατολίζουν τον κόσμο απομακρύνοντάς τους από την πολιτική συνολικά.

Τέλος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά Καρδίτσας και συνομίλησε με εμπόρους, παραγωγούς και καταναλωτές με επίκεντρο βέβαια την διαρκή άνοδο των τιμών αλλά και την διαμαρτυρία πολλών συνταξιούχων για το χαμηλό ύψος της σύνταξης.

Ο Φώτης Καψάλης, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι είναι πραγματικά προσβλητικό για όλους να βλέπεις ηλικιωμένους να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια παρά το γεγονός ότι δούλευαν από παιδιά. Επανέλαβε ότι στην Ελλάδα είναι πολλά αυτά που έχουν γίνει λάθος και ενώ είναι ένας τόπος που έχει πλούτο σε κάθε γωνιά κρατά τους ανθρώπους του στη φτώχια.

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και να κάνουν διαφορετικές επιλογές για να Πάμε ως χώρα, ως οικονομία και ως κοινωνίας από την Αρχή και να Πάμε Αλλιώς.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis