back to top
24.4 C
Trikala
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠεριοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στο Δήμο Αγιάς και επίσκεψη στο Πάρκο...

Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στο Δήμο Αγιάς και επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Σχετικά Άρθρα

Η παραλία της Θεσσαλίας με τον μεγάλο βράχο μόνο του μέσα στη θάλασσα

Η παραλία Γλυμένη Μύλου είναι η τελευταία παραλία του...

Κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας για φωτιά στο Μαλακάσι

Την κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας είχαμε τι απόγευμα...

Ημ/νια:

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, περιόδευσε στο Δήμο Αγιάς όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις παραγωγικές δυνατότητες του Δήμου Αγιάς (μήλα, κάστανα, κεράσια, ελιές κτλ) αλλά και από τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο Daniel παρά την έγκαιρη επέμβαση και την κατάλληλη προετοιμασία του Δήμου που στήνοντας αναχώματα στις εκβολές του Πηνειού και νέα αντλιοστάσια γύρω από τη Λίμνη Κάρλα. Οι ζημιές ήταν μεγάλες στο οδικό δίκτυο και τις γέφυρες του Δήμου ενώ μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ακόμη και σήμερα, τα φερτά υλικά στις παραλίες από τις πλημμύρες δεν έχουν απομακρυνθεί πλήρως ενώ και οι πληγέντες αγρότες αναμένουν ακόμη την αποζημίωση που δικαιούνται από τον ΕΛΓΑ, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση και οργή, αφού δεν έχουν εισοδήματα και δεν μπορούν ακόμα να καλλιεργήσουν τη γη τους και είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθουν πλήρως στην δραστηριότητά τους.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουν οι Δήμοι οικονομική και διαχειριστική αυτονομία ίδίως στις περιπτώσεις έκτακτων αναγκών από φυσικές καταστροφές.

Στη συνέχεια ο Φώτης Καψάλης, επισκέφτηκε το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, όπου συναντήθηκε με τον Managing Partner, Αντώνη Κυρίτση και είχαν εκτενή συζήτηση γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που παρέχουν για καινοτομία. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις διαδικασίες διάδοσης και διαχείρισης της γνώσης μέσα από καινοτόμες ιδέες που ενισχύουν το επιχειρηματικό πνεύμα, για τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας που προσφέρουν εργασιακές πρακτικές χωρίς αποκλεισμούς και για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST λειτουργεί ως σταθμός για ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις και άτομα με επιχειρηματικό πνεύμα αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα Καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ Φώτης Καψάλης, συνεχάρη στο πρόσωπο του κ Κυρίτση όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα πρωτοβουλίας, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το υβριδικό πρόγραμμα δόμησης καθώς είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις νέες ανάγκες που αναδύονται στην μετά-εργατική εποχή. Η σύνδεση μάλιστα του Πάρκου Καινοτομίας με πολιτιστικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε νέες δομές συνεργασίας και νέα μοντέλα επιχειρηματικής καινοτομίας.

Τέλος ο Φώτης Καψάλης δήλωσε με σαφήνεια ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΚΟΣΜΟΣ και ο γραμματέας του, Πέτρος Κόκκαλης, θεωρούν την προώθηση και την ενίσχυση της καινοτομίας την αναγκαία τομή που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα καθώς μαζί με την δίκαιη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους, νέο πλούτο και μια καλύτερη και πιο ασφαλή κοινωνία.

Στις 9 Ιουνίου, αποφασίζουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη της κατάλληλης προετοιμασίας και της καινοτομίας. Παίρνουμε την απόφαση να Πάμε από την Αρχή, να Πάμε Αλλιώς, για να γίνουν όλα σωστά, να αναπτυχθούμε και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis