back to top
37.8 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΠραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Κώστα...

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Κώστα Σκρέκα στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Σχετικά Άρθρα

Πωλείται φαρμακείο σε χωριό των Τρικάλων

Πωλείται φαρμακείο στο Δενδροχώρι Τρικάλων Πληροφορίες: Μεσιτικό Γραφείο « Ηλιάδης Γιώργος &...

Κρούσματα πανώλης στα πρόβατα: Προσδιορίστηκαν τρεις ζώνες προστασίας στην Καλαμπάκα

Τη διαρκή επαγρύπνηση των κτηνοτρόφων και την ταυτόχρονη συνεργασία...

Ημ/νια:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ανάπτυξης. O Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως Υπουργός Ανάπτυξης από τον Κώστα Σκρέκα, ενώ Υφυπουργοί αναλαμβάνουν η Ζωή Ράπτη και η ΆνναΜάνη Παπαδημητρίου. Παρών στην τελετή ήταν και ο απερχόμενος Υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης.
Ο κ. Σκρέκας, ανέφερε στην ομιλία του: «Σήμερα παραδίδω τη σκυτάλη στον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, στον φίλο, Τάκη Θεοδωρικάκο και του εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας – η κυβέρνηση, εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου και όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου- δώσαμε πολλές και σκληρές μάχες. Μάχες σε όλα τα επίπεδα.
Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και του πληθωρισμού. Για τη στήριξη του υγιούς εμπορίου, για την ανάταξη της βιομηχανίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.
Μάχες για να επαναφέρουμε και να διατηρήσουμε την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει και δικαιούται στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Δώσαμε δύσκολη μάχη με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ο πληθωρισμός σταδιακά αποκλιμακώνεται, όπως καταγράφεται στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες. Αλλά η μάχη συνεχίζεται γιατί η ακρίβεια επιμένει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη που με εμπιστεύτηκε και με τίμησε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Είναι βέβαιο πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης».
Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλες και όλους που είστε εδώ σήμερα, σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Πολιτική ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου με διαχρονική προσφορά. Παλαιοί και νέοι συνεργάτες για την επίτευξη της αποστολής που μας έχει ανατεθεί από την ελληνική κοινωνία.
Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει τα υπεύθυνα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης. Θέλω να δεσμευτώ ενώπιόν σας ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην ευθύνη που αναλαμβάνω σήμερα. Ευχαριστώ τον Κώστα Σκρέκα, έναν άξιο συνάδελφο που έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικά και δύσκολα πόστα. Ένα στέλεχος με ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχημένη πρώτη τετραετία και στο ξεκίνημα της δεύτερης. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κοντά μας.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει δύο μεγάλα καθήκοντα που σχετίζονται με τον ελληνικό λαό, με τη ζωή όλων μας, το μέλλον της Πατρίδας μας. Με τους πολίτες, το καταναλωτικό κίνημα, την υγιή επιχειρηματικότητα και με αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών και μηχανισμών του κράτους, οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικά αγαθά και σε καλές τιμές.
Έχω 38 χρόνια ένσημα στην ζωή μου. Αρκετά από αυτά με επιχειρηματική δραστηριότητα. Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά και σήμερα θέλω να σας δώσω ένα μήνυμα: το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια όχι. Με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της βιομηχανίας, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και την προσέλκυση επενδύσεων μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας που δημιουργούμε και μέσα από όλα αυτά στην αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Να έχουμε και εμείς τη δική μας συμβολή για να ανέβει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.
Προφανώς θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά το δεδομένο είναι η πολύ σκληρή δουλειά στο πλευρό της κοινωνίας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σας ευχαριστώ».

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis