11.2 C
Trikala
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣτο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί οικογένεια με δυο μικρά παιδιά στον Βόλο-...

Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί οικογένεια με δυο μικρά παιδιά στον Βόλο- «Μας ακούει κανείς;»

Σχετικά Άρθρα

Μείον πέντε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ…

Καλά πήγε η διάσπαση για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αφού, προς ώρας, από τα 1.200 περίπου, εγγεγραμμένα μέλη, έστειλαν επιστολή αποχώρησης μόνο πέντε.

Παππούς έγινε ο Τάκης Σαράντης

Παππούς έγινε ο γνωστός επιχειρηματίας (πρόεδρος των Ελληνικών Γαλακτοκομείων...

Δωρεάν σίτιση για τους πλημμυροπαθείς από τον δήμο Φαρκαδόνας

Αίτηση στο δήμο Φαρκαδόνας μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από τους πληγέντες για δωρεάν σίτιση

Ο δήμος Μετεώρων συνεργάζεται με την “ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ SALENTO” στην κάτω Ιταλία

Μία από τις πολύ σημαντικές δράσεις του τομέα τουρισμού...

Ημ/νια:

Στο δρόμο θα βρεθεί μια οικογένεια πλημμυροπαθών, που θα φιλοξενούνται για λίγες ημέρες ακόμη σε δομή του Βόλου, αν σύντομα δεν βρεθεί ένα σπίτι με όσο το δυνατόν οικονομικό ενοίκιο. Όπως αναφέρει σε κάλεσμά του για βοήθεια ο «Εσταυρωμένος» «Το Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, δια του Προέδρου του, αντιμετωπίζει καθημερινά ανθρώπους και προβλήματα, τα οποία δεν είναι μέσα στο πλαίσιο των άμεσων δραστηριοτήτων του Συλλόγου, που καθορίζει το καταστατικό του.

Παρ’ όλ’ αυτά τα δεδομένα, ο Σύλλογος έχει υπερβεί τα όριά του προς χάρη της ανακούφισης των άπορων συμπολιτών μας. Πρόκειται για οικογένειες και πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν την έξωση, τα χρέη και τη φτώχια. Άμεσα θα βρεθούν στο δρόμο έχοντας μαζί τους ηλικιωμένους, ασθενείς και μικρά παιδάκια. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο οδυνηρό, διότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων (και της περιοχής μας) δεν επιθυμούν την μακροχρόνια εκμίσθωση των χώρων τους, αλλά την ολιγοήμερη ενοικίαση (AIRBNB) κερδίζοντας περισσότερα χρήματα.

Προ ημερών, μια κοινωνική λειτουργός του Βόλου μάς ενημέρωσε για το στεγαστικό πρόβλημα μιας οικογένειας με δύο μικρά παιδάκια (3 και 5 ετών). Πρόκειται για πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται για λίγες μέρες ακόμη σε κάποια δομή της περιοχής μας. Γνωρίσαμε την σύζυγο και μητέρα, μιλήσαμε μαζί της και προσπαθήσαμε να τη στηρίξουμε.

Μια κυρία από την πόλη μας, ανταποκρίθηκε σε μια έκκλησή μας (6/11/2023: https://www.estavromenos.net/2023/11/blog-post_4.html ) και μας ενημέρωσε πως μας διαθέτει (με ενοίκιο 150,00 Ε) μια μονοκατοικία με τρία δωμάτια και αυλή. Ενημερώσαμε την οικογένεια και πήγαμε να δούμε το χώρο. Μόλις είδαμε την… μονοκατοικία “απελπιστήκαμε”. Επρόκειτο για ένα κατεστραμμένο σπίτι-τρώγλη που ήταν για κατεδάφιση και όχι για κατοίκηση ανθρώπων. Η νεαρή μητέρα έκλαιγε απαρηγόρητα, διότι είχε πιστέψει πως θα τελείωνε το οικογενειακό της δράμα. Πού φτάσαμε, Θεέ μου!!!

Διαφήμιση

ΕΚΚΛΗΣΗ
Παρακαλούμε θερμά τους φίλους του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”
να μας βοηθήσουν να βρούμε έναν ανθρώπινο χώρο
για να κουρνιάσει αυτή η οικογένεια
προσφέροντας ενοίκιο
μέχρι 250,00 Ε

Δυστυχώς, αν δεν βρεθεί σύντομα ένα σπίτι, οι άνθρωποι αυτοί θα βρεθούν στο δρόμο. Ήδη, τα μικρά παιδιά αρρωσταίνουν συνεχώς, διότι οι σημερινές συνθήκες φιλοξενίας στη δομή δεν καλύπτουν τις άμεσες και καθημερινές τους ανάγκες. Έρχεται χειμώνας και κάποιοι συμπολίτες μας θα βιώσουν πολλές οδυνηρές καταστάσεις. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε. Ήδη, ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί καθημερινά επτά (7) άστεγους συμπολίτες μας. Δεν έχει άλλες δυνατότητες.

Μακάρι, να μας ακούσουν κάποιοι αδελφοί…».

Πηγή: magnesianews.gr

Ροή Ειδήσεων

geogreen