back to top
39.5 C
Trikala
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Βρούτση, η Κατερίνα Παπακώστα

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Βρούτση, η Κατερίνα Παπακώστα

Σχετικά Άρθρα

Εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 100 δημοφιλείς σχολές: Ποιες θα ανέβουν και ποιες θα πέσουν

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των...

Η θεατρική παράσταση «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» στην Καλαμπάκα

H θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει αύριο στο...

H παράσταση Σεσουάρ για Δολοφόνους έρχεται στα Τρίκαλα

Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά...

Ημ/νια:

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Βρούτση, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου, η Βουλευτής ΝΔ της Π.Ε. Τρικάλων, Κατερίνας Παπακώστα.

Η Βουλευτής, συζήτησε εκτενώς με τον Υπουργό για το ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών χώρων και διογρανώσεων, το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου, που αναμένεται να έλθει προς συζήτηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στα τέλη του περασμένου έτους.

«Είναι ένα θέμα που αφορά τόσο τους φιλάθλους και τους αθλητές, και την ασφάλεια με την οποία θα μπορούν αμφότεροι να μετέχουν στις αθλητικές διοργανώσεις, όσο όμως και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. που κατά την άσκηση του καθήκοντος εκτίθεται στον αναξέλγκτο έως σήμερα κίνδυνο των περιστατικών οπαδικής βίας», τόνισε η κ. Παπακώστα, με τον Υφυπουργό, κ. Βρούτση να επισημαίνει πως το νέο σχέδιο νομου, θα δημιουργήσει το απαραίτητο πλέγμα ασφαλείας, ενεργοποιώντας όλα τα μέτρα που δεν έχουν τεθεί έως σήμερα σε αποτελεσματική εφαρμογή και που αυστηροποιούν τους ελέγχους, αλλά και τις συνέπειες που θα επιβάλλονται στα σωματεία, των οποίων οι φίλαθλοι θα μετέχουν ή θα υποκινούν την βία στους αθλητικούς χώρους.

Στόχος του Υπουργείου, άλλωστε, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός, είναι ο χώρος του αθλητισμού να αλλάξει πρόσωπο και να λειτουργεί με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, παρέχοντας ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση σε όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τη Βουλευτή και στο εγχείρημα της καθολικής ψηφιοποίησης του αθλητισμού μέσω της πλατφόρμας “eKouros”, η οποία επιχειρεί να χαρτογραφήσει αποτελεσματικά τον αθλητικό χώρο σε όλη τη χώρα, και να αξιοποιήσει στη συνέχεια τα δεδομένα προς όφελος του κράτους και, φυσικά, των πολιτών. Μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα πιστοποιημένα αθλητικά σωματεία και τους χώρους άθλησης της περιοχής τους, μέσω των στοιχείων που θα διοχετεύονται με ευθύνη του Υπουργείου στην πλατφόρμα.

«Η ψηφιοποίηση όλο και περισσότερων κρατικών εφαρμογών, διευκολύνει, αναμφίβολα, την άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση των πολιτών σε κρατικές υπηρεσίες και πληροφορίες που τους αφορούν, ενώ παράλληλα, ενισχύει την διαφάνεια και διευκολύνει την εποπτική και αναπτυξιακή διαδικασία. Γι’αυτό, και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και τοπικοί φορείς, οφείλουμε να συμβάλουμε στο κυβερνητικό έργο που επιχειρεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τα δεδομένα, με σκοπό να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υποδομές και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες», τόνισε η Βουλευτής, κατά τη συνάντηση, δηλώνοντας «συμπαίκτης» του Υπουργείου στις νέες πρωτοβουλίες για τον συνολικό ανασχεδιασμού του αθλητικού χώρου στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis