back to top
25.6 C
Trikala
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΣυνάντηση υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτη Καψάλη, με τον Κουρέτα και...

Συνάντηση υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτη Καψάλη, με τον Κουρέτα και περιοδεία στη Λίμνη Κάρλα

Σχετικά Άρθρα

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας στον περιφερειακό της Τρικάλων – Καρδίτσας (φωτο)

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας οδηγού αυτοκινήτου...

Ποιος Τρικαλινός νεοδημοκράτης δηλώνει παρών για γενικός γραμματέας;

Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση έλεγε ο πρόεδρος Μάο, στον...

Γιατί δεν θα πέσουν οι τιμές

Στον Flash 99,4 fm στην Θεσσαλονίκη η Πολιτική και...

Ημ/νια:

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση τόσο για τα έργα αποκατάστασης της Περιφέρειας όσο και για τα έργα θωράκισης της περιοχής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και τις ανησυχίες των επιστημόνων για επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση προληπτική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας, το πλέον επείγον και δύσκολο έργο που επιτελεί σήμερα η νέα περιφερειακή αρχή. Τέλος, ο Φώτης Καψάλης και ο Δημήτρης Κουρέτας , συζήτησαν και το πλάνο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας όπου και αναδείχτηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ του Περιφερειάρχη και της κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι αδιανόητο να συζητείται σοβαρά μια μελέτη παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα της Θεσσαλίας που να μην λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των κατεξοχήν ενδιαφερομένων των αγροτών. «Δεν νοείται αγροτική παραγωγή και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας χωρίς τους αγρότες της Θεσσαλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την διάσταση της κυβέρνησης με την πραγματικότητα που φθάνει στο σημείο να παραβλέπει και τα επιστημονικά δεδομένα, διαπίστωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης και κατά την περιοδεία του στη Λίμνη Κάρλα όπου και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο δασολόγο, Δημήτρη Μιχαλάκη, τον συντονιστή βιολόγο, Γιάννη Βέργο, και τον ειδικό συνεργάτη γεωπόνο, Χρήστο Χρηστάκη, του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού (Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.).

Αφού ενημερώθηκε για τον σκοπό ίδρυσης του Φορέα και τις δραστηριότητές του, τις προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής σε περιβαλλοντικό, οικοτουριστικό, εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό επίπεδο, έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέας. Οι παρατυπίες στην φιλική προς το περιβάλλον χρήση της γης, η υποστελέχωση του Φορέα και η απουσία μόνιμου προσωπικού, η κατάργηση προστατευτικών διατάξεων για τις περιοχές NATURA, καταδεικνύουν και την αδιαφορία της κεντρικής κυβέρνησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, δεσμεύτηκε ότι μέσω της ευρωομάδας των Πρασίνων θα αναδειχθούν τα ελλείμματα στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά στις σημαντικές περιβαλλοντικά περιοχές όπως είναι οι περιοχές NATURA. Συμφώνησε μάλιστα με τους καταρτισμένους επιστήμονες του Φορέα ότι μπορεί να υπάρξει οικονομική αξιοποίηση των περιοχών αυτών και να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα χωρίς όμως να υπονομεύεται το φυσικό περιβάλλον, διότι έτσι χάνει τελικά την αξία της και η όποια επένδυση. «Η βιοποικιλότητα, είναι ο πλούτος της περιοχής που μπορεί να αξιοποιηθεί. Δεν είναι κάτι που εμποδίζει την παραγωγή πλούτου αλλά αντίθετα μπορεί να προσφέρει νέο πλούτο σε όλους εφόσον προστατευτεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 9 Ιουνίου, έχουμε την επιλογή να Πάμε από την Αρχή, να Πάμε Αλλιώς, να θωρακίσουμε τη Θεσσαλία, να αναδείξουμε τον πλούτο της και να διασφαλίσουμε ότι θα ανασυγκροτηθεί με τους ανθρώπους της και για τους ανθρώπους της.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis