back to top
24.4 C
Trikala
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι συζητήθηκε στη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην «Κίνηση Ανασυγκρότησης...

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην «Κίνηση Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας»

Σχετικά Άρθρα

Κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας για φωτιά στο Μαλακάσι

Την κινητοποίηση της Π. Υ. Καλαμπάκας είχαμε τι απόγευμα...

Δείτε φωτογραφίες από τον χορό του Α.Ο. ΠΙΑΛΕΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Α.Ο Πιαλείας που...

Ημ/νια:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή καθώς και με τα μέλη της «Κίνησης Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 21/05/2024 στην έδρα του δήμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Επίσης παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Κινήματος και οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές Ανδρέας Σπυρόπουλος και Όλγα Μαρκογιαννάκη, ο πρώην βουλευτής Οικονόμου Γιώργος, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων και το μέλλος της Κ.Π.Ε Λώρεν Κασσοπούλου.

Τα μέλη της «Κίνησης» ανέδειξαν για άλλη μια φορά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην έδρα αλλά και σε όλες τις κοινότητες του δήμου που έχουν πληγεί από την θεομηνία. Καταθέσαμε τα αιτήματα καθώς και την πρόταση τροπολογίας για τον τρόπο απομείωσης της παλαιότητας μηχανημάτων και πάγιου εξοπλισμού στις επιχειρήσεις του δήμου μας (ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ) την οποία θεωρούμε βασικό εμπόδιο με τον τρόπο που εφαρμόζετε και φτωχοποιεί τους δημότες μας.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το ζήτημα και θα μας απαντήσει σύντομα. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε στην παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ν. Τρικάλων κ. Κουτής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής γενικά αλλά και ειδικά με το πρόγραμμα «5.2» που τρέχει από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης. Ζήτησε από τον κ. Κουτή να έχουν τις επόμενες μέρες πιο στενή επαφή για να αναδείξει το ζήτημα στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον θεώρησε άδικο τον χαρακτηρισμό των κατοικιών του δήμου σε πράσινες , διότι εννέα μήνες μετά ακόμη δεν κατοικούνται και σε καμιά περίπτωση τα χρήματα που ανακοινώθηκαν από το συγκεκριμένο υπουργείο δεν επαρκούν για την επισκευή τους.

Τα μέλη της «ΚΙΝΗΣΗΣ» επισήμαναν στον κ. Ανδρουλάκη ότι όλα τα αιτήματά τους είναι σημαντικά, αλλά δεν θα έχουν καμία αξία εάν δεν υλοποιηθεί το σημαντικότερο όλων που είναι η θωράκιση της έδρας καθώς και όλων των κοινοτήτων του δήμου μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε το αίτημα της θωράκισης το πιο σοβαρό όλων! Μάλιστα πάνω σε αυτό αναφέρθηκε στην σοβαρότητα που πρέπει να δείξει η χώρα μας για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των νέων δεδομένων αυτής, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε . Επισήμανε ότι η χώρα πρέπει να επενδύσει στην πρόληψη με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και ότι η επιστημονική κοινότητα είχε εκφράσει την ανησυχία της και είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επερχόμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Επίσης αναφέρθηκε ότι ένα επιτελικό κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να σχεδιάσει μόνο του, την αποκατάσταση όλης της Θεσσαλίας , εάν δεν ερωτηθούν και καταθέσουν τις απόψεις τους οι τοπικοί φορείς (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟΣ)

Τόνισε μάλιστα ότι τέτοιου είδους καταστροφές όπως αυτής της 7ης Σεπτεμβρίου πλέον θα συμβαίνουν τακτικά στην χώρα μας, για αυτό πρέπει να επενδύσουμε τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην πρόληψη και στα στρατηγικά σχέδια αποκατάστασης καθώς και μέσω ενίσχυσης των ευρωπαϊκών ταμείων, τα οποία δυστυχώς επισήμανε ότι δεν έχουν αυτήν την στιγμή τη δυνατότητα να καλύψουν τέτοιου είδους καταστροφικές θεομηνίες. Δεσμεύτηκε ότι με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές θα δώσουν αγώνα για να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων.

Κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων σε όλη την Θεσσαλία, και είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία αρχή διαχείρισης υδάτων, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τέλος είπε ότι οι θεσσαλοί θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το ποιο θα είναι το μέλλον της Θεσσαλίας .

Η «Κίνηση Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας» θεωρεί πολύ σημαντική την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, στην έδρα του δήμου μας για το ενδιαφέρον που έδειξε και την δέσμευσή του ότι θα αναδείξει με όλες τις δυνάμεις του τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis