back to top
35.6 C
Trikala
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο «άγνωστο» επίδομα για ενοικίαση αυτοκινήτου έως 200 ευρώ

Το «άγνωστο» επίδομα για ενοικίαση αυτοκινήτου έως 200 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Συναγερμός σήμανε στον Έβρο, στην περιοχή του Σουφλίου, καθώς άγνωστοι που...

Hi tech παζαράκι στη Φαρκαδόνα από Καραμάνο και e-trikala

Το παζαράκι της  Φαρκαδόνας αποτελεί πια θεσμό, καθώς  η σκυτάλη της...

Ημ/νια:

Και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για το νέο voucher διακοπών, τα «ψιλά γράμματα» της περιγραφής στο gov.gr αποκαλύπτουν ότι για πρώτη φορά, ένα επίδομα μπορεί να «περάσει» και σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτου.

Ο λόγος για το Thessaly-Evros Pass 2024, οι αιτήσεις του οποίου έληξαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου και τώρα παίρνει σειρά η κλήρωση και τα αποτελέσματα, με τους τυχερούς που θα λάβουν επιταγές διακοπών από 100 ευρώ μέχρι 200 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή που έχουν επιλέξει κατά την αίτησή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το voucher μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των επιλεγμένων περιοχών της Θεσσαλίας και Έβρου και αφορά, συνολικά, την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές.

Συγκεκριμένα για τη μεταφορά, οι επιλέξιμες δαπάνες που έχουν οριστεί για τη δράση, περιλαμβάνουν:

 • ενοικίαση αυτοκινήτων, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές (από Δήμο σε Δήμο), ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών, μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες, λοιπές μεταφορές, ενοικίαση σκαφών, λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τη λίστα επιλέξιμων κατηγοριών εμπόρου ΕΔΩ

Σημειώνεται πως δεν περιλαμβάνεται η κράτηση και έκδοση ακτοπλοϊκών ή/και αεροπορικών εισιτηρίων από ή/και προς τα επιλέξιμα μέρη της δράσης.

Οι αιτούντες που τελικά θα κληρωθούν, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές για τρεις διαφορετικές φάσεις ως εξής:

 • «Thessaly Α Pass» που αφορά στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, και στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου – 100 ευρώ
 • «Thessaly Β Pass» που αφορά στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων – 150 ευρώ
 • «Evros Pass» που αφορά στο Δήμο Σουφλίου και τη Δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης – 200 ευρώ

Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της Φάσης της οποίας έχουν δηλώσει στην αρχική αίτηση.

Συνολικά θα πάρουν voucher 36.000 δικαιούχοι ως εξής:

Φάση 1:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 1.000

Φάση 2:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 2.000

Φάση 3:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 2.000

Thessaly Evros Pass: Πού βλέπετε τα αποτελέσματα

Οι δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον Φορέα υλοποίησης μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών αιτήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος και στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μπορείτε να βλέπετε τα αποτελέσματα ΕΔΩ με κωδικούς Taxisnet.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω email ή/και sms στα στοιχεία που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Πώς εκδίδετε την άυλη κάρτα του Thessaly-Evros Pass

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και κληρωθεί δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

 • γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας
 • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Ροή Ειδήσεων

geogreen
tsililis