16.1 C
Trikala
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤοπικάΤο «μπλόκο» της Βασιλικής στο ΔΣ Μετεώρων - Προβλήματα από την...

Το «μπλόκο» της Βασιλικής στο ΔΣ Μετεώρων – Προβλήματα από την κατασκευή του Ε65 στην περιοχή

Σχετικά Άρθρα

Στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας  αναγνωρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Επτά προσλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων – Αναλυτικά οι ειδικότητες

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη 704 νέων θέσεων...

Πλατεία Αμυγδαλιών με… αμυγδαλιές πλέον

Το αναμενόμενο έκανε πράξη η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου...

Ημ/νια:

Αγρότες και Ε65 στο επίκεντρο του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Μετεώρων. Ο δήμαρχος Μετεώρων βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτροφών πιέζοντας και αυτός από την πλευρά του για άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Στο δημοτικό συμβούλιο Μετεώρων βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας  αγρότες της Βασιλικής και των γύρω χωριών όπου κατέθεσαν ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τα αιτήματα τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

— Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που  πλημμύρισαν. 

Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμένων κατοικιών

— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. 

Καμία ιδιωτικοποίση νερού. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, ουσιαστική στήριξη σε ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ. 

Επίσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο βρέθηκε και ο  Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικής όπου έθεσε επι τάπητος προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή του Ε65.

Αναλυτικά:

1) Κατασκευή δρόμου τουλάχιστον 8 μέτρων και ασφαλτόστρωση.

Ο παράδρομος ο οποίος αρχίζει από το ύψος του χωριού Βασιλικής και την καλλιέργεια 10.000 στρεμμάτων γης τελειώνει στο ύψος του χωριού της Περιστεράς, έχοντας μήκος 4 χιλιομέτρων και πλάτος μικρότερο των 5 μέτρων.

Για την ομαλή λειτουργία της αγροτικής δραστηριότητας και για τον λόγο ότι εξυπηρετούνται 200 αγρότες και καλλιεργούνται 10.000 στρέμματα γης είναι επιτακτική η ανάγκη μεγαλύτερου σε φάρδος δρόμου τουλάχιστον 8 μέτρων και ασφαλτόστρωση αυτού, και αυτό διότι υπάρχουν αγροτικά μηχανήματα φάρδους 4 μέτρων καθώς επίσης η μετακίνηση όλων των μηχανημάτων γίνεται από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Επίσης, ο υπάρχων δρόμος πριν απαλλοτριωθεί από τον Ε65 είχε φάρδος 10 μέτρα όπως προκύπτει από στοιχεία του αναδασμού 1974.

Τέλος δεν νοείται εν έτη 2024 να παραδίνεται δρόμος μη ασφαλτοστρωμένος μικρότερος σε φάρδος από τον προϋπάρχοντα του 1974, καθώς επίσης είναι ο κεντρικός παράδρομος του Ε65.

2) Λύση προβλήματος στη διάβαση Βασιλικής του Ε65.

Στην κεντρική διάβαση Βασιλικής πλάτους 5 μέτρων όπου διέρχονται όλα τα αγροτικά μηχανήματα από την Βασιλική για την καλλιέργεια 10.000 στρεμμάτων γης αλλά και όλων των υπολοίπων οχημάτων από και προς Περιστέρα, Σαρακίνα, Κεφαλόβρυσο, με κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, διότι υπάρχουν αγροτικά μηχανήματα πλάτους 4 μέτρων και ύψους μεγαλύτερου από το ύψος της υπόγειας διάβασης δυσκολεύοντας τους αγρότες στο μάζεμα της σοδειάς τους και αναγκάζοντας του χειριστές των μηχανημάτων είτε να μην έρχονται για το μάζεμα της σοδειάς τω αγροτών είτε αναγκάζονται να διανύσουν απόσταση μεγαλύτερο των δέκα χιλιομέτρων ανεβάζοντας το κόστος των αγροτών και το κυριότερο να μένει αμάζευτη αρκετή από την σοδειά.

3) Λύση προβλήματος στην διάβαση των Αγίων Θεοδώρων.

Διαμόρφωση υπόγειας διάβασης Αγίων Θεοδώρων για την διευκόλυνση αγροτικών μηχανημάτων είτε δημιουργία εναέριας γέφυρας, καθώς διέρχονται αγροτικά μηχανήματα για την καλλιέργεια 10.000 στρεμμάτων γης αλλά και όλων των υπολοίπων οχημάτων, αναγκάζοντας τους αγρότες να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των έξι χιλιομέτρων και δυσκολεύοντάς τους στην καθημερινότητά τους.

Ροή Ειδήσεων

geogreen