7.2 C
Trikala
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΤρέχουν να διορθώσουν τις αδικίες: συμπληρωματική πληρωμή τσεκ ως την ερχόμενη εβδομάδα,...

Τρέχουν να διορθώσουν τις αδικίες: συμπληρωματική πληρωμή τσεκ ως την ερχόμενη εβδομάδα, μεταβιβάσεις, monitoring και βοσκές

Σχετικά Άρθρα

Πως τους… πετσόκοψες έτσι Σταύρο Τραγάνη!

Μέγας εκλογομάγειρας ο Σταύρος Τραγάνης μπορεί να απείχε συνειδητά...

Η πολιτική υπεραξία της συνέπειας του Γιώργου Ηλιάδη

Παρών ο Γιώργος Ηλιάδης όχι μόνο στις αλλεπάλληλες εκλογικές...

«Σάρωσε» η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα! (Αναλυτικά αποτελέσματα)

«Σάρωσε» η παράταξη Π.Δ.Σ.Ο στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα

Μαζί με τους επισκέπτες ήρθαν και «σαρωτικοί» έλεγχοι σε καφετέριες και ταβέρνες στα Τρίκαλα

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί προμηνύοντας ανάλογη συνέχεια μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Ημ/νια:

Νέα πληρωμή… εκτόνωσης, μετά τα προβλήματα που ανέδειξε η προκαταβολή του τσεκ στις 27 Οκτωβρίου, ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τις εντολές που έχει δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Συμπληρωματική πληρωμή τσεκ ως την ερχόμενη εβδομάδα, μεταβιβάσεις, monitoring και βοσκές

Προς συμπληρωματική πληρωμή τσεκ ως την ερχόμενη εβδομάδα, για μεταβιβάσεις, monitoring και βοσκές

Οι πληροφορίες θέλουν το ύψος της συμπληρωματικής πληρωμής να μην ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ, ωστόσο κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους επικοινωνίας, μετά την παραδοχή Αυγενάκη ότι η προκαταβολή της 27ης Οκτωβρίου ήταν κακή, λόγο για τον οποίο άλλωστε ζήτησε και την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι μεταβιβάσεις, είναι οι πρώτες που παίρνουν σειρά για «απόδοση» του τσεκ (προκαταβολή 70%), καθώς, τώρα έκλεισε η ηλεκτρονική βάση για τη δήλωσή τους, επομένως δεν θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι νωρίτερα. Η πληροφόρηση του Agronews λέει ότι χρειάζεται μια πρώτη γρήγορη επεξεργασία των στοιχείων μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων. Σημειωτέον ότι, στις περιπτώσεις που έγιναν μεταβιβάσεις είχε μπλοκαρισθεί επί της ουσίας το ΑΦΜ και οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτές (μεταβιβάζοντες και αποδέκτες) δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ προκαταβολή, ούτε για κανένα δικαίωμα ενίσχυσης (παντελώς απλήρωτοι).

Το δεύτερο που απασχολεί αυτές τις μέρες είναι το monitoring, δηλαδή ο ηλεκτρονικός έλεγχος των δηλώσεων, ο οποίος από φέτος είναι υποχρεωτικός για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους. Το κακό είναι ότι αυτή τη φορά και ενώ ο σχετικός έλεγχος γίνονταν υποχρεωτικά και για όλους, δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο για ενστάσεις και μικροδιορθώσεις, έτσι ώστε να «απελευθερωθεί» η πίστωση, τουλάχιστον εκεί όπου δεν εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα.

Η τρίτη κατηγορία που εμφανίζει απλήρωτους παραγωγούς και για την οποία και θα υπάρξει μέριμνα τις επόμενες μέρες αφορά στους κτηνοτρόφους με ζώα, οι οποίοι λόγω τεχνικής λύσης (είναι σε άλλη περιοχή τα ζώα και σε άλλη ο βοσκότοπος) δεν κατέστη δυνατό να εισπράξουν ούτε τα αυτονόητα. Μεγάλη αναστάτωση εξ αυτού έχει δημιουργηθεί και στη Θεσσαλία, όπου οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων ετοιμάζονται να καταθέσουν μαζικά αγωγές σε βάρος της αρχής πληρωμών.

Σε συνάντηση με θέμα τις πληρωμές καλεί τους αγρότες της Κρήτης και ο Οργάνωση Αμπελουργών, Ελαιοπαραγωγών Κρήτης (Ο.Α.Ε.Κ.) κάνοντας λόγο για προβλήματα που έχουν προκύψει εις βάρος των παραγωγών από τη νέα ΚΑΠ και τα οποία φάνηκαν καθαρά στην τελευταία πληρωμή. Η συνάντηση θα προγραμματίζεται να γίνει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στον πολυχώρο του Προφήτη Ηλία.

agronews.gr

Ροή Ειδήσεων