Αρχική Τοπικά Τρικαλινοί κατέκλυσαν τον Άγιο Νικόλαο για την ομιλία του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια (βιντεο-φωτο)

Τρικαλινοί κατέκλυσαν τον Άγιο Νικόλαο για την ομιλία του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια (βιντεο-φωτο)

0
Τρικαλινοί κατέκλυσαν τον Άγιο Νικόλαο για την ομιλία του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια (βιντεο-φωτο)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων με σκοπό να προβάλει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς τις προεκτάσεις του επίμαχου Σχεδίου Νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» του Υπουργού Επικρατείας.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία του Νομού Τρικάλων. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Στην ομιλία παραβρέθηκε τόσο ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος όσο και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε πρώτα απ’ όλα στις ρυπαρογραφίες που έγραψαν άγνωστοι στον ιερό ναό τονίζοντας ότι «Χέρια επιπόλαια, ή παιδικής άγνοιας γράψανε πράγματα που δείχνουν παχυλή άγνοια και αναδεικνύουν το πρόβλημα της εποχής που είναι η αποεκκλησιοποίηση της κοινωνίας. 

Μιλώντας για το νομοσχέδιο ο Μητροπολίτης υπογράμμισε πως «στα 50χρονα της δημοκρατίας μας ερχόμαστε να πούμε ότι με αυτό ανακαλύψαμε την Αμερική; Συγχαρητήρια».

«Αυτό το οποίο διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι η κατοχύρωση των σχέσεων τους, αλλά η κατοχύρωση της διάσπασης της σχέσεώς τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Τέλος, δήλωσε πως «η Εκκλησία έχει το δικό της ήθος, τη δική της πολιτική, και παρακαλεί το λαό της να το ακολουθήσει».

Δείτε βίντεο και φωτο:

Ομιλία Τρίκκης Χρυσόστομου

Ομιλία Λαρίσης Ιερώνυμου