10.4 C
Trikala
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΒεβαιότητες και ερωτηματικά για την υπόθεση του ξυλοδαρμού που προκάλεσε σοκ στα...

Βεβαιότητες και ερωτηματικά για την υπόθεση του ξυλοδαρμού που προκάλεσε σοκ στα Τρίκαλα – Οι παράμετροι που θα κρίνουν τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν

Σχετικά Άρθρα

Ημ/νια:

Η επόμενη ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού του Άρη Μερεντίτη βρίσκει τα Τρίκαλα μουδιασμένα με αναρίθμητα ερωτηματικά για τα περισσότερα από τα οποία, βέβαια, οι απαντήσεις είναι μπροστά μας αλλά υποκριτικά, καιρό τώρα, κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε αρνούμενοι να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή: Η νεανική παραβατικότητα είναι ζώσα πραγματικότητα και στα Τρίκαλα με την τοπική κοινωνία να ασχολείται από καθόλου έως ελάχιστα με την έξαρση περιστατικών βίας στην πόλη μας.

Από ‘και έπειτα είναι αυτό καθ’ αυτό το γεγονός το οποίο ερευνάται από την Αστυνομία και πλέον από τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ως προς το γεγονός και η συνέχεια αυτού που είναι μέρος της προανακριτικής και ανακριτικής διαδικασίας, υπάρχουν ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν μέσω αυτής της διαδικασίας μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

-Συμμετείχαν και οι τρεις ανήλικοι (απάντες είναι γεννημένοι το 2007) στον ξυλοδαρμό; Πέρα από τα επιμέρους ευρήματα και τις μαρτυρίες, τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, αναμένεται να είναι διαφωτιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Αν οι δράστες είναι τρεις δύναται να στοιχειοθετηθεί η σύσταση συμμορίας οπότε η κατηγορία που δύναται να απαγγελθεί δύναται να είναι σε βαθμό κακουργήματος με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Από την πλευρά του θύματος θα υποστηριχθεί η εκδοχή ότι άπαντες συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό ενώ από την πλευρά των νεαρών ότι μόνο ο ένας εξ αυτών έδρασε ενώ οι υπόλοιποι δύο ήταν αμέτοχοι. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν βίντεο το συγκεκριμένο ερώτημα μάλλον θα απαντηθεί πειστικά από τις ανακριτικές αρχές.

-Ποια ήταν η αφορμή της απαράδεκτης ούτως ή άλλως, επίθεσης; Υπήρξε διαπληκτισμός όπως ισχυρίζονται ο ένας νεαρός  ή ήταν μία απρόκλητη επίθεση; Και σ’ αυτή την περίπτωση τα βίντεο θα φωτίσουν τις έρευνες. Ανεξαρτήτως όμως, της αφορμής το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο και είναι ο άγριος ξυλοδαρμός ενός ανθρώπου που απλά επέστρεφε από κοινωνική συναναστροφή (έξοδο με ποινικολόγους συναδέρφους του που ήρθαν στην πόλη στο πλαίσιο του συνεδρίου) στο σπίτι του.

-Στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας; Τα χτυπήματα στο κεφάλι (κλοτσιές και μπουνιές πάνω από 30χτυπήματα που προκάλεσαν εκτός των άλλων και κάταγμα στη μύτη) και ενώ το θύμα ήταν πεσμένο στο έδαφος, δείχνουν μία αγριότητα και υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να επιφέρουν ανήκεστο βλάβη.

-Μπορεί να αποδοθεί η κατηγορία της ληστείας; Αυτή η παράμετρος αντιμετωπίζεται με εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική από τις δύο πλευρές. Μήλον της έριδος να είναι το τσαντάκι που έφερε μαζί του και παραμένει θολό σημείο (από την προανάκριση) αν το πήραν, αν δεν το πήραν, αν βρέθηκε, πως βρέθηκε. Ως προς αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον το ακριβές περιεχόμενο του πορίσματος της προανάκρισης που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Από την πλευρά του θύματος πάντως, επιμένουν ότι πρόκειται για ληστεία και πως το περιεχόμενο στο τσαντάκι (αν είχε ή αν δεν είχε χρήματα) δεν είναι αντικείμενο που θα πρέπει να κρίνει την απαγγελία κατηγορίας.

-Είναι παραβατικοί οι νεαροί; Ο ένας εξ αυτών, λένε, ότι είχε ιστορικό παραβατικότητας.

Ροή Ειδήσεων

geogreen